Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vali Mutlu 'Eylül ve Ekim ayı kaygıları gereksiz'

/ Kaynak: CHA
Vali Mutlu 'Eylül ve Ekim ayı kaygıları gereksiz'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eylül ve Ekim ayında Gezi olaylarına benzer olayların çıkacağına yönelik kaygı ve haberlerin yersiz olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, "Böyle bir kaygıyı hissetmemizi gerektirecek bir durumun olduğunu düşünmüyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Cuma namazını Yeniköy Merkez Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Gül camiden ayrıldıktan sonra Vali Mutlu basın mensuplarının sorularını cevapladı. Pazartesi günü okulların açılacak olmasından dolayı bütün veli ve öğrencilere başarılar dileyen Mutlu, ilk trafiğe çıkacak olan vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını istedi. Vali Mutlu, "Sevgili öğrencilerimiz inşallah Pazartesi günü eğitim ve öğretime ülkemiz genelinde başlayacaklar. Geçtiğimiz hafta anaokullarımız ve birinci sınıflarımız oryantasyon eğitimlerine başlamışlardı. Öncelikle tüm gençlerimize sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum. Sevgili gençlerimiz ülkemizin geleceği, onlar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. İnşallah sıkıntısız ve sorunsuz bir şekilde Pazartesi günü eğitim ve öğretime başlayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin hazırlamış olduğu plan çerçevesinde okullarımıza ulaşım pazartesi günü ücretsiz olacak. Başta büyükşehirlerimiz olmak üzere çok yoğun çalışıyorlar. Trafik denetleme ekipleri denetimlerini vatandaşlarımızın daha rahat bir trafik içerisinde sürüş yapmaları için çalışıyorlar. Eğitim ve öğretimin başlaması ile oluşacak belirli yerlerde trafiğe karşı duyarlı ve dikkatli olmak lazım. Her gün 500 aracın şehirde trafiğe çıktığını bilerek duyarlı olmamız ve yardımlaşarak hareket etmemiz lazım. Ayrıca trafik kurallarına kesinlikle uymamız gerekmektedir." Eylül ve Ekim ayında Gezi olaylarına benzer olayların yaşanacağına dair kaygı ve haberlerle ilgili de konuşan Mutlu, "Haziran ayı içerisinde Taksim'de yaşanmış olan hadiseler Eylül ayı itibari ile devam edeceği yönünde ki bir takım kaygıların medyada paylaşıldığını izliyoruz. Böyle bir kaygıyı hissetmemizi gerektirecek bir durumun olduğunu düşünmüyorum. Ben marjinal gruplar olarak ifade ediyorum; onlar bunu sevmiyorlar. Sayıları belli olan ve farklı misyonlara sahip grupların yaptığı farklı eylemler var. Bu eylemlerin Gezi Parkı sürecinde toplumumuzun kesimleri tarafından çevresel bilinçle ortada bir vaka olarak devam ettiğini görüyoruz. Gezi olayları çevresel sorun olarak çıktı. Fakat sonrasındaki tablolar Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Atatürk büstünün üzerine asılan o kötü flamalar ile olayın ne olduğu ortaya çıktı. Halk bunu çözdü. Bu olayların çevre ile alakası yok. Bazı marjinal grupların parlayan bir yıldızın parlaklığını söndürme çalışmalarıdır. Yurdumuz insanının analiz yapma yeteneği güçlüdür. Halkımız ilk birkaç gün gözlemledikten sonra olayın nereden kimler tarafından oluşturulduğunu anlamıştır. Bundan sonrası ile ilgili toplumsal hafızamızın çok güçlü olması gerekli. 76 milyon insanımızın mükemmel bir analiz yeteneği vardır. Bazı marjinal gruplar ateşi biraz yüksek tutarak toplumun moralini bozarak bazı amaçlar gütmektedir." ifadelerini kullandı. nbsp;

Kadıköy'de yaşanan olaylara da değinen Mutlu, şöyle devam etti: "Nitekim bunu Kadıköy'de gördük. Bende sevgili Kadıköylülerin rahatsızlıklarını üzüntülerini paylaşıyorum. Haziran ve Temmuz ayı itibari ile pek çok farklı forumlar düzenlendi. Biz bu forumların tamamında demokratik duyarlılığımızı göstererek herhangi bir müdahalede bulunmadık. Fakat saat 24.00'da bin kişilik bir grubun gösteri hakkını kullanma gibi bir durum söz konusu mudur? Böyle bir hakkı gece yarısı kullanamazlar. Kadıköy'ün huzurunu bozamazlar. Oraya buraya molotof atmakla hak kullanılmaz. Bunları yapanlar Kadıköylüler mi ? Hayır onlar değil. Marjinal grupların yaptığı çalışmalar. Netice itibari ile şunu söylemek istiyorum ne Eylül'de ne Ekim'de toplumsal hafızası Haziran ayı itibari ile mükemmel hale gelmiş toplumumuz marjinal grupların arzu ettiği gibi bir duruma girmeyecektir. Marjinal gruplar olacaktır. Eskiden de vardı. Onlar ile Emniyetimiz ilgilenecektir. "
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...