Aziz Yıldırım, 'Terim TFF Başkanlığına sıcak bakıyor'

Aziz Yıldırım, 'Terim TFF Başkanlığına sıcak bakıyor'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

UEFA'nın verdiği 2 yıllık Avrupa kupalarından men cezasının CAS tarafından onanmasıyla Fenerbahçe'de başlayan seçim süreci devam ediyor.

UEFA'nın verdiği 2 yıllık Avrupa kupalarından men cezasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkesi (CAS) tarafından onanmasıyla Fenerbahçe'de başlayan seçim süreci devam ediyor. nbsp;Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, gazete ve televizyonların spor müdürleriyle yaptığı sohbet toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkanlık seçimiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İstersem 3 Kasım sabahı bile açıklarım." diyen Başkan Aziz Yıldırım, Galatasaray ve A Milli Takım'ın teknik direktörü Fatih Terim'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na sıcak baktığını iddia etti. Medyanın spor müdürleriyle biraraya gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Yıldırım, yeniden adaylık konusunda konuşmayacağını söylemesine rağmen, bu konuda da çarpıcı sözler sarfetti. Başkan Aziz Yıldırım, gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başta Genel Kurul ile ilgili sorulara yanıt vermeyeceğini vurgulayan Başkan Yıldırım, yine de bu konuda da dikkat çeken açıklamalar yaptı.
'BAŞBAKANA 'ADAY OLMA' DİYEBİLİR MİSİNİZ?'
Fenerbahçe Tüzüğü gereği 3 Kasım sabahı bile adaylığını açıklayabileceğini vurgulayan Yıldırım, aday olmasına karşı çıkanlara da tepki gösterdi. "Aday olurum-olmam bu benim sorunumdur. Başbakan da sandık diyor. Siz Başbakana 'aday olma' diyebilir misiniz?" diyen Yıldırım, ayrıca gündemdeki diğer konulara da değindi. Başkanlığa yeniden aday olup-olmamasıyla ilgili soruları cevaplayan Aziz Yıldırım, "Yargıtay devam ediyor diye henüz konuşmadık. Bizim dışımızda bizimle ilgili olmayan bilgiler dolaşıyor. Başkan adaylığım ile ilgili konuşmayacağım. 3 Kasım günü bile listeye isminizi yazıp aday olabilirdiniz. Yasal engeli olmayan herkes aday olabilir. Ama Başkan Aziz Yıldırım olamaz yazamazsınız. Bunu kimse yazamaz. Fenerbahçe başkanı atamayla gelmez. Günü geldiğinde karar verip aday olacaksam söyleriz. 15 yıllık başkanlığım benim için onur madalyasıdır. Başbakan da sandık diyor. Siz başbakana aday olma diyebilir misiniz?" dedi.


"MOUSSA SOW'UN ORUÇ TUTMASI SORUN TEŞKİL ETMEDİ"


Başkan Aziz Yıldırım, Moussa Sow'un oruç tutmasıyla ilgili yapılan tartışmalara da değindi. Basında iddia edildiği gibi Sow'un oruç tutmasının sorun teşkil etmediğini ifade eden Yıldırım, "Ben 15 yıldır bu kulübü yönetiyorum. Yerli yabancı bir çok oyuncu burada oruç tuttu. Bunları mesele haline getiren basındır. Sow'un oruç tutmasıyla ilgili problem yaşanmadı. Kimse bu kulüpte bu konuları mesele yapamaz." dedi.


Sow'u uyarmayı da ihmal etmeyen başkan Yıldırım, "Ancak çalışmıyorsa oynamayacak. Hoca 13 bin metre koşacak diyor o 9 bin metre koşuyor. Bir gün gelecek bu ayrımlar ortadan kalkacak." ifadelerini kullandı.


"FATİH TERİM TFF BAŞKANLIĞINA SICAK BAKIYOR"


Spor müdürlerinin sorularını cevaplayan başkan Yıldırım, Fatih Terim'in Futbol Federasyonu Başkanlığı'na sıcak baktığını belirtti. Terim'in başkanlık için isminin geçtiğine dair iddialara olumlu yaklaşan Yıldırım, "Fatih Terim de başkan olabilir. Federasyon başkanı olmanın şartları neler? Genel Kurul seçiyorsa mesele bitmiştir. Delegelerin sağlıklı seçim yaptığına inanıyorum. Kulüpler Birliği tek vücud hareket etmek zorunda değil. Biri bir aday çıkarır ben oy veririm başkası vermez ya da tam tersi. Siyaset sporun dışında olmalı." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...