BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Gebelik ve cep telefonu

Gebelik ve cep telefonu

3 aylık hamileyim ve işim gereği çok sık cep telefonu kullanmam gerekiyor. Cep telefonunun çocuğuma bir zararı olur mu ? gebeliğimi etkiler mi?



3 aylık hamileyim ve işim gereği çok sık cep telefonu kullanmam gerekiyor. Cep telefonunun çocuğuma bir zararı olur mu ? gebeliğimi etkiler mi? F. H-Ankara Cep telefonları son 4-5 yıldır günlük yaşantımızın ayrılmaz paraçası haline geldi. Şu ana kadar cep telefonlarının yaydığı dalgaların karnınızdaki çocuğa veya sizin gebeliğinizin devamına olumsuz bir etkisi olduğunu belirten bir tıbbi bilgi mevcut değil. Fakat bu bir yan etkisi olmayacağı anlamına da gelmez çünkü cep telefonları çok kısa bir süredir çok yaygın ve bu konuda yeterli bilgi de yok. Sizin bu durumda bazı önlemler almanız gerekiyor. Örneğin cep telefonunuzu gerekmedikçe açık tutmayın, vücudunuzun üzerinde taşımayın, kulaklık kullanın ve arabanıza da araç kiti taktırın. Benim size cep telefonunuzu hiç kullanmayın demem mümkün değil çünkü acil bir durum olduğunda eşinize, ailenize ve doktorunuza telefonunuz yardımı ile hemen ulaşabileceksiniz. Varisler ¥ 39 yaşındayım ve son zamanlarda ayaklarımda şiddetli ağrılara neden olan varisler oluştu. Tedavisi mümkün mü? (E.E-Çanakkale) Varisler, damarların içindeki kapakçıkların bozulmasına bağlı olarak kan birikmesi ve damarların da genişleyip kıvrımlı hal almasıdır. Gebelik sırasında ortaya çıkabildiği gibi çok ayakta duran kadınlarda da sıktır. Genelde bacaklarda ağrı, yorgunluk ve şişlik yaparlar. Tedavisi zordur. Bu ağrılarınızı azaltmanız için ayaklarınızı yükselterek istirahat etmenizi ve gündüzleri de varis çorabı giymenizi öneririm. Varislerin kesin tedavisi bunların eğer çok şiddetli şikayetlere yol açıyor ise ameliyat ile çıkartılmasıdır. Günümüzde ameliyat dışında başarılı bir tedavi yöntemi de bu varis gelişmiş damarların içine sertleştirici özel ilaçların iğne ile uygulanmasıdır. Hangi tedavinin size uygulanabileceğini anlamak için bir genel cerrahi uzmanına muayene olmanızı öneririm.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT