Bağcılar halkı ücretsiz internete kavuşuyor

/ Kaynak: CHA
Bağcılar halkı ücretsiz internete kavuşuyor

Ekonomi Haberleri  / CHA

Bağcılar'daki ilçe sakinleri, Güvenli İnternet Projesi' kapsamında açık alanlarda, parklarda ve caddelerde ücretsiz internetten yararlanabilecek

İstanbul'un en kalabalık nüfusuna sahip olan Bağcılar'daki ilçe sakinleri '3G'niz yoksa 3B'niz var' sloganıyla başlatılan 'Güvenli İnternet Projesi' kapsamında açık alanlarda, parklarda ve caddelerde ücretsiz internetten yararlanabilecek. nbsp;İstanbul Kalkınma Ajansı'nın '2012 Yılı Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı' kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından yürütülen 'Güvenli İnternet Projesi' ilçe genelinde uygulamaya geçiyor. Bağcılar ilçesindeki açık alanlar, park ve caddelerde ücretsiz internet erişimi bir hafta sonra ücretsiz sağlanacak. İstanbul Kalkınma Ajansı'nın projesi kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından yürütülen proje ilçe genelinde test ediliyor. Proje kapsamında mahalle konakları, bilgi evleri ve kamu kurumları gibi vatandaşın yoğun olduğu belirli noktalarda da kiosk adı verilen halka açık bilgisayarlar kullanılarak kablolu internet bağlantısı hizmeti verilecek. nbsp;Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gelişen teknolojiler ve halkın duyduğu teknolojik ihtiyaçlar doğrultusunda, ilçe sınırları içinde güvenli internet altyapısı oluşturduklarını belirterek, bu kapsamda ücretsiz internet erişimi sağlayacaklarını ifade etti. Yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Çağırıcı, ilçe genelinde farklı noktalarda ilerleyen haftadan itibaren ücretsiz internet hizmeti vermeye başlayacaklarını kaydetti. Çağırıcı, şunları söyledi:
"Bağcılar'daki halka açık alanlar, park ve caddelerde dış ortam ekipmanlarla güvenli internet erişimi sunacağız. Ayrıca, proje ile belediyemiz ve tesislerimiz arasında da internet üzerinden bağlantı sağlanabilecek. Farklı noktalara yerleştirilen KİOSK'lar aracılığıyla da 'e-belediyecilik hizmeti' vereceğiz. Proje kapsamında hemşerilerim, güvenli ve zararlı içerikten arındırılmış internet hizmetine kavuşmuş oluyor. TUİK 2012 verilerine göre Türkiye'de hanelerin yüzde 47,2'sinde internet erişimi bulunuyor. İstanbul'da ise bu oran yüzde 60'ın üzerine çıktı. Bildiğiniz gibi internet alışveriş alışkanlıklarına varıncaya kadar hayatımızda pek çok değişikliğe yol açtı."

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...