Kaçakçılardan kişi başı 3 bin dolar alındığı ortaya çıktı

/ Kaynak: CHA
Kaçakçılardan kişi başı 3 bin dolar alındığı ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Antalya Manavgat'tan İtalya'ya tekneyle gitme karşılığında kaçaklardan kişi başı 3 bin dolar para alındığı ortaya çıktı.

Antalya Manavgat'tan İtalya'ya tekneyle gitme karşılığında kaçaklardan kişi başı 3 bin dolar para alındığı ortaya çıktı.
Manavgat'tan İtalya'ya gitmek için yola çıkan balıklı teknesindeki 250'ye yakın Myanmar, Afganistan, Suriye, Özbekistan ve Bangladeşli kaçak, Boğaz mevkiine 5 mil açıkta yakalandı. 20'ye yakın kaçak göçmenin Siirt ve Gaziantep Suriye Mülteci Kampı'ndan kaçanlar olduğu belitildi. Manavgat'ta kaçak götürürken yakalanan Ocean Kuğu'nun daha önce de 2 defa kaçak götürürken yakalandığı ifade edildi. Ocean Kuğu balıkçı teknesinin 10 gündür Manavgat Irmağı üzerinde hiç çalışma yapmadan durduğu ve şüphe üzerine vatandaşlar tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirildiği kaydedildi. nbsp;Kaçaklar, yakalandıkları balıkçı teknesinde kimlik tespitleri yapıldıktan sonra Manavgat 100. Yıl Kapalı Spor Salonu'na götürüldü. Jandarma narkotik köpekleri, kaçakların eşyaları üzerinde arama yaptı. Jandarma ekipleri, getirilen kumanyaları kaçaklara dağıttı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 250 kişinin bindiği balıkçı teknesinde batmaya bağlı toplu ölümlerin olabileceğini belirtti. nbsp;İstanbul'dan ailesi ile İtalya'ya gitmek için Manavgat'a geldiğini belirten Hamidullah Ş., İtalya'ya gitmek için kişi başı 3 bin dolar ödeme yaptıklarını söyledi. Hamidullah Ş., güneş çarpmasına bağlı eşinin rahatsızlandığını, sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrası sürekli kusmanın sona erdiğini kaydetti. nbsp;Burmalı Şerife Ahmet de İtalya'ya gidemedikleri için üzgün olduklarını, İtalya ve İsviçre'de akrabaları bulunduğunu kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...