Bodrum'un çöp kâbusunu sona erdirecek proje imzalandı

/ Kaynak: CHA
Bodrum'un çöp kâbusunu sona erdirecek proje imzalandı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Katı Atık Çöp Depolama Tesisi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği arasında imzalandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2017 yılında hizmete başlayacak olan Bodrum Yarımadası Entegre Katı Atık Çöp Depolama Tesisi'nin mutabakat zaptı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği arasında imzalandı. Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpari katıldı. İmzalanan sözleşmeyle Mumcular beldesinde yapılacak katı atık çöp depolama tesisiyle Bodrum, çöp probleminden kurtulacak. 15 milyon Euro'ya mal olacak projenin 2017 yılında hizmete girmesi ve Bodrum'un 30 yıllık ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.
İmza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Balta, katı atık depolama tesisleriyle Türkiye nüfusunun yüzde 46'sına hizmet verildiğini, bir kısmında atıkların ekonomiye kazandırılması için düzenlemeler yapıldığını, çöplerin toplanarak düzenli depolama sahalarında depolandığını ve çevreye zararsız hale getirildiğini ifade etti.
EN BÜYÜK FON TÜRKİYE'YE
Proje giderlerinin yüzde 85'i Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılanırken AB'nin 2007-2013 yılları arasında Türkiye'ye 5 milyar Euro verdiği ve bu rakamın diğer ülkeler arasında verilen en büyük miktar olduğu belirtildi. AB hibesiyle yapılacak tesis, Mumcular'da 100 hektarlık alana kurulacak. Proje kapsamında yeni düzenli katı atık depolama alanı dahil olmak üzere mevcut vahşi depolama alanlarının kapatılması ve rehabilitasyonu, çöp sızıntı suyu arıtma tesisi, ulaşım yolları, geri dönüşümlü atıkların toplama merkezi, iki transfer istasyonu, konteyner ve atık toplama araçlarıyla atık depolama sahasında çalışacak kompaktör ve dozer gibi önemli bileşenler de yer alacak.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...