Irak'ta Sünni camiine bomba, 30 ölü

Irak'ta Sünni camiine bomba, 30 ölü

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Bakuba kentinde Sünni camisi hedef alındı. Cuma namazı çıkışında yola yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu 30 kişi yaşamını yitirdi.

Irak'ın Bakuba kentinde Sünni camisi hedef alındı. Cuma namazı çıkışında yola yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu 30 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi de yaralandı. Irak kanlı günlerinden birini daha yaşadı. Irak'ın Bakuba kentinde cuma namazı çıkışı Sünni cemaat hedef alındı. El Selam camisinin çıkışında yola yerleştirilen bombaların patlatılması sonucu 30 kişi ölürken, 25 kişi de yaralandı. Iraklı yetkililer, patlamalarda ölen ve yaralananların tamamının, cuma namazı için camilere gelen kişiler olduğunu açıkladı. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Irak'ta son bir yıl içerisinde mezhep çatışmaları çıkarmak için düzenlenen bombalı saldırılarda 5 bin kişi hayatını kaybetti. BM verilerine göre, sade geçtiğimiz ay 800 kişi saldırılar sonucu öldürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...