Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Gaziantep'te açıldı

/ Kaynak: İHA
Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Gaziantep'te açıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Gaziantep ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Prime Mall Gaziantep, düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

International Property Awards 'İş Geliştirme' ve 'Mimari' kategorilerinde Türkiye'den seçilen en iyi ilk üç alışveriş merkezinden biri olan Prime Mall Gaziantep'in açılışında konuşan Prime Development CEO'su Dr. Artuğ Çetin, önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye'deki yatırımlarını 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. nbsp;Dünya genelinde toplam 2,5 milyar dolar yatırımı bulunan ve Türkiye'de proje değeri 500 milyon dolardan fazla gayrimenkul geliştirmiş olan, başarılı gayrimenkul yatırım şirketi Prime Development'ın Prime Mall İskenderun ve Prime Mall Antakya'dan sonra üçüncü ve en büyük AVM projesi olan Prime Mall Gaziantep, muhteşem bir törenle açıldı. Gaziantep ve Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi olan Prime Mall Gaziantep'in açılışına katılan Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın kurdeleyi Prime Development CEO'su Dr. Artuğ Çetin ile birlikte kesti. Gazianteplilerin büyük ilgi gösterdiği açılış öncesinde Dr. Artuğ Çetin, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prime Development CEO'su Dr. Artuğ Çetin, 56 metrekare kiralanabilir alanı, 160 bin 992 metrekare inşaat alanına sahip olan Prime Mall Gaziantep'in belirlenen tarihten 4,5 ay önce tamamlandığını vurguladı. Çetin, "İnşaat şirketimiz SMS-Linos AVM'mizi kontratlarında öngördükleri sürenin 4,5 ay öncesinde tamamlamış olup, perakendecimize daha erken ciro yapma imkanı sunmuştur ki bu, 70-80 milyon USD'lik ek bir ticaret hacmine karşılık gelmektedir. Buna benzer bir performansı SMS-Linos, Primemall Antakya AVM'mizin yapımında da sergilemiş ve o inşaatı da 4 ay erken inşa etmişlerdi" diyerek kendilerine bu performanstan dolayı teşekkür etti.


150 MİLYON DOLARLIK PROJE
150 milyon dolarlık yatırımla hizmete açılan Prime Mall Gaziantep'te kiralama oranlarının kısa sürede yüzde 95'e ulaştığını belirten Çetin, "Bu orana ulaşmamızın sebebi ise, perakendecimizin Gaziantep pazarına olan inancı ve güvenidir. Dolayısıyla AVM'mizin lokasyonuna, şirketimize ve de Gaziantep pazarına olan güven bir araya gelmiş ve yüzde 95 kiralama oranı yakalanmıştır" diye konuştu. Dr. Artuğ Çetin, Prime Mall Gaziantep bünyesinde toplam 165 mağaza bulunduğunu belirterek, "Kiralamalarımızı yaparken ve branş karmamızı oluştururken Gaziantep nezdinde yapmış olduğumuz anketler neticesinde Antepliler'in tercih ettiği birçok markayı da halkımızla buluşturabildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.


PRİME MALL GAZİANTEP'TE 2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM
Prime Development CEO'su Dr. Artuğ Çetin, şunları söyledi: "Gaziantep projemizde birkaç yıldır yoğun olarak üzerinde çalıştığımız bir sürecin sonuna geldik. Proje geliştirme ve inşaat süreçlerimizi bugün tamamlamış bulunmaktayız. Ancak 'işimiz bugün aslında daha yeni başlıyor' demek pek yanlış olmaz. Bundan sonra artık AVM'mizin yönetimi ve Antep'e yakışan hizmeti sunması için çaba göstermeye çalışacağımız yeni bir dönem başlamıştır. Buradan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sonuç olarak kendilerinin vesilesiyle 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği ve toplamda 150 milyon dolarlık bir proje hayata geçirilmiş bulunmaktadır."


PRİME DEVELOPMENT'IN HEDEFİ YATIRIMLARINI İKİ KATINA ÇIKARMAK
Türkiye'de toplam 500 milyon dolar değerinde varlıkoluşturan
nbsp;Prime Development CEO'su Dr. Artuğ Çetin, Türkiye'deki yatırım hedefleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Bugünlerde içinde bulunduğumuz dünya ve Türkiye konjonktürüne bakıldığı zaman birçok yatırımcı grup yatırımlarını durdurma veya geri çekme kararı almışken, bizlerin halihazırda yapmış olduğumuz yatırımlara devam edip, bugüne kadar yapmış olduğumuz gibi Türkiye'ye doğrudan yatırım hedefimizi ikiye katlama kararı almış olmamız bizi çok mutlu etmektedir. Prime Development olarak Almanya yatırımcıların kurmuş olduğu Japonya'dan İngiltere'ye kadar uzanan yaklaşık 15 ülkede 2,5 milyar dolardan fazla gayrimenkul yatırımı bulunan bir grubun Türkiye kanadını oluşturuyoruz. Biz, Türkiye'nin gerek ekonomik ve gerekse siyasi olarak temellerinin çok sağlam olduğuna inandığımız için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bunun içindir ki Türkiye yatırımlarımızı önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde iki kat daha arttırarak toplam 1 milyar dolara çıkartma kararı almış bulunmaktayız."


PRİME MALL GAZİANTEP'TE 10 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ
Türkiye'de 4 yılda 3. alışveriş merkezini açan Prime Development, hedeflerini büyütüyor. 2 yılda 22 şehri analiz ederek, ilk yatırımını 2009 yılında İskenderun'da hayata geçiren Prime Development, 2011 yılında Prime Mall Antakya'yı açtı. Açıldığı andan itibaren ziyaretçi akınına uğraması beklenen Prime Mall Gaziantep; marka çeşitliliğiyle fark oluşturuyor. Zengin bir food court, 10 salonlu dijital sinema salonları ve eğlence kompleksi, açık ve kapalı otoparkıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşınacağı alışveriş merkezinde yıllık 10 milyon ziyaretçi hedefleniyor. GAP, Starbucks, Mothercare, Hayal Kahvesi, Ramiz, Jeanslab, Fred Perry gibi Gaziantep pazarında ilk kez yer alacak birçok marka da adres olarak Prime Mall Gaziantep'i tercih etti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ili olan Gaziantep'te hizmet vermeye başlayan Prime Mall Gaziantep, bölgenin ekonomik yaşamına da canlılık getirdi. Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan ve çevre illerden yoğun göç alan kentte açılan Prime Mall Gaziantep, yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. İnşaatın son 2 ayında da gerek inşaat, gerek dekorasyonu tamamlamak için sahada her gün bin 500 den fazla kişi çalıştı. Prime Mall Gaziantep'in tasarımında çağdaş mimarlık anlayışıyla zengin yerel kültürel öğelerin ortak bir potada eritilmesine önem verildi. Gaziantep'in yeni gelişmekte olan bölgesinde yapılan yatırımla kente yeni bir yaşam merkezi sunuldu. Günümüz teknolojilerinin tüm imkanlarının kullanıldığı Prime Mall Gaziantep'te dikkat çekici en önemli unsur, proje uygulamalarında yerel motiflerin öne çıkarılması ve Gaziantep'in meşhur baklavasının dış yüzeye yansıması oldu. Prime Development'ın Türkiye'de geliştirdiği tüm AVM'lerde olduğu gibi Prime Mall Gaziantep'te de çevre duyarlılığı ön planda tutuldu ve inşaat sürecinde geri dönüşümlü malzemeler kullanılmasına hassasiyet gösterildi. Alışveriş merkezinin inşaatı sırasında yapının uzun ömürlü olması ve enerji tüketiminin her zaman optimum düzeyde tutulabilmesine de büyük önem veril
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...