İstanbul Boğazı'ndaki mekanlara ses denetimi

/ Kaynak: İHA
İstanbul Boğazı'ndaki mekanlara ses denetimi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Boğazı'ndaki eğlence mekanlarına, deniz üzerinde ses denetimi gerçekleştirdi.

nbsp;Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Boğazı'nda faaliyet gösteren eğlence mekanlarına, deniz üzerinde ses denetimi gerçekleştirdi. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, boğaz ve çevresinde bulunan eğlence mekanlarına yönelik ses denetimlerini sürdürüyor. Gece geç saatlerde, aralarında İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız'ın da bulunduğu bir ekip, Kıyı Emniyeti'ne bağlı bir botla denize açılarak ses denetimi gerçekleştirdi. Ses ölçüm cihazıyla yapılan kontrollerde eğlence mekanlarının genel olarak uyarıları dikkate aldığı saptandı. Denetimler sırasında basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, ses ölçümü ile denetimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Burada gürültü kontrolünü yapıyoruz. Bu desibel olarak, müziğin açık olduğu zaman yaptığımız ölçümde elde ettiğimiz desibel ile sonradan müziğin kesilerek elde edilen desibel arasındaki farkın 5 desibel A olması lazım. Bas olarak da 7 desibel C olması lazım. Bu hesaplamaya göre biz şuanda kontrol ettik ve değerler yüksek çıkmadı" dedi. Boğazda bulunan tüm eğlence mekanlarını denetlediklerini sözlerine ekleyen Ayyıldız, "Yaz boyunca sürekli yaptığımız bu denetimlerde herhangi bir problem çıkmamıştır. Bu zaman kadar da "Alo 181" hattımıza da şikayet gelmemiştir. Geçen sen yaptığımız denetimlerde 450 bin liraya yakın ceza kesilirken bu yıl sadece 80 bin liraya yakın bir ceza uygulanmıştır. Bunun nedeni denetimleri sıklaştırmamız ve cezaların yüksek olması nedeniyle eğlence mekanları bu cezalara maruz kalmamak için gerekli tedbirleri almıştır" şeklinde konuştu. Ekiplerin denetimi sırasında bazı mekanların ses için özel yapılan perdelerini kapatarak sesin dışarı yayılmasını engellemeye çalıştıkları da görüldü. Deniz üzerinde değişik mekanlarda yapılan ölçümler sonrasında ses sınırını aşan bir mekana rastlanmazken, Ortaköy Meydanı'na inen ekipler, karada yaptıkları ölçüm sonrasında ses desibel sınırını aşan işletmeler tespit etti. Ortaköy Meydanı'nda ciddi bir gürültü tespit edildiğini ifade eden İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, bu gürültü için cezai işlem uygulanması gerektiğini belirterek "Ancak karadan olan bu mekanların denetimi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz sorumluluğunda değildir. Bunların yetki devri İstanbul'da 21 belediyeye verilmiştir. Beşiktaş Belediyesi yetki sınırlarında olan bu mekanla ilgili biz tespitimizi yapacağız. Belediyeye bununla ilgili cezai işlem uygulaması için yazışmasını gerçekleştireceğiz" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...