Rusya Devlet Başkanı Putin Kırgızistan'da

/ Kaynak: İHA
Rusya Devlet Başkanı Putin Kırgızistan'da

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13. Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısına katılmak üzere geldiği Kırgızistan'da, Ruhani ile görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13. Şanghay İşbirliği Örgütü toplantısına katılmak üzere geldiği Kırgızistan'da, İran'ın yeni lideri Hasan Ruhani ile ilk kez görüştü. Başkent Bişkek'teki görüşmede Rusya'nın dünyanın nükleer programına karşı takındığı düşmanca tavra rağmen İran'ı iyi bir komşu olarak gördüğünü belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, "İran'ın nükleer programı etrafında çok farklı düşüncelerin döndüğünün farkındayız fakat Rusya olarak biz, İran'ın iyi bir komşumuz olduğunun da bilincindeyiz" diye konuştu. Putin ayrıca, İran ile işbirliğinin geçmişte geniş kapsamlı olduğunu, bu durumun halen devam ettiğini ve muhtemelen gelecekte de aynı şekilde kalacağını söyledi. İran'ın yeni lideriyle kişisel olarak tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Putin, Ruhani'yi seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, Rus mevkidaşına teşekkür ederek, yemin töreninde Rus bir yetkilinin de bulunduğundan söz etti. Ruhani ayrıca, ülkesinin nükleer programına ilişkin sorunlara uluslararası standartlar çerçevesinde hızlı bir çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...