Twitter halka kanat çırpacak

Twitter halka kanat çırpacak

Ekonomi Haberleri

Dünya genelinde 200 milyon kullanıcısı bulunan Twitter, halka arz için Amerikan Menkul Kıymetler Borsası SEC'e başvurdu.

Dünyaca en ünlü sosyal medya şirketi Twitter, merakla beklenen halka arz operasyonu için ABD'de ilk adımı attı. Dünya genelinde 200 milyon üyesi bulunan şirket, halka arz başvurusunu da 140 karakterlik bir mesajla Twitter'dan duyurdu. Hisselerin borsada işlem görmesi için gereken başvuru belgelerine atıfla şirket "Halka açılmak için SEC'e S-1 formumuzu teslim ettik" şeklinde bir tweet attı. Halka arzın garantörlüğünü Goldman Sachs Group'un üstleneceği belirtiliyor. Şirket, piyasaya açılışının ne zaman tamamlanacağı konusunda ise bilgi vermedi. Twitter'ın piyasa değerinin şu an da 10 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. 7 yıldır faaliyet gösteren ve her yıl yaklaşık olarak yüzde 40'lık büyüme gösteren şirket, mevcut rakiplerine bakıldığında sosyal ağ hizmetinin çok ufak bir parçası olarak görünse de, yine de dünya çapında 200 milyon, Türkiye'de ise 9 milyon civarındaki kullanıcı, her gün 400 milyonun üzerinde mesaj atıyor.

Sosyal medyanın borsadaki ilk açılışı Linkedln'den nbsp;
Sosyal medya devlerinden ilk olarak Linkedln, Mayıs 2011'de hisse başı 45 dolar gibi bir fiyattan halka açılmıştı. Linkedln'in piyasa değeri o gün 9 milyar dolara yükselmişti. Mayıs 2011'den günümüz kadar hisseleri hızlı bir şekilde yükselen popüler iş ağı Linkedln, geçtiğimiz hafta 1 milyar dolar değerinde A sınıfı hisse senedini halka arz etmek için başvuru yapmıştı. Linkedln hisseleri şu an da 249 dolardan işlem görüyor ve yaklaşık olarak 28 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip bulunuyor. Linkedln'in dünya çapında 240 milyon üyesi bulunurken, Türkiye'de Linkedln kullananların sayısı 900 bine yaklaşmış durumda.

Facebook önce çakıldı sonra tırmandı
Sosyal medya devi Facebook Mayıs 2012'de 38 dolardan halka açılmış ve gün sonunda 45 doları görerek 110 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmıştı. Ancak sonraki günlerde şirket hisseleri yüzde 25'den fazla düşerek yatırımcısını tedirgin etmişti. Facebook hisseleri şu an da 44,75 dolarda işlem görürken, nbsp;yaklaşık olarak 108 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmış bulunuyor. Facebook'un şu an da 1 milyar kullanıcısı bulunurken, Türkiye'de ise bu rakam 32 milyon civarında seyrediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...