Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aysel Tuğluk, 'Çözümsüzlük felaket olur'

Aysel Tuğluk, 'Çözümsüzlük felaket olur'

GÜNDEM Haberleri

Aysel Tuğluk, PKK, süreci hiçbir şekilde bitirmez. Savaş seçeneği işlem dışıdır. Silahlar patlasa bile, savaşa kimse kalkışmaz. Çünkü bu felaketimiz olur.

Taha Akyol, Hürriyet Gazetesindeki dünkü köşesinde BDP milletvekili Aysel Tuğluk'un mektubuna yer verdi. İşte o mektuptan önemli satırlar: PKK, süreci hiçbir şekilde bitirmez. Stratejik olarak sürece denk bir yaklaşım ve yapılanma içerisindedir. Savaş seçeneği önümüzdeki birkaç yılda işlem dışıdır. Mukabele-i bilmisil amaçlı silahlar patlasa bile, savaşa kimse kalkışmaz. Çünkü bu felaketimiz olur!.. Gezi sonrası hangi biçimde olursa olsun "Silahları patlatırız yine" demek kolay değil. Tüm zorluklarına rağmen süreç iyi gidiyor. Hatta Öcalan'ın kimi talepleri (stratejik konum, koşulları, gazetecilerle görüşmesi vs.) karşılanırsa, "3. Aşama"yı ilan edebilir. Devlet ve hükümet engel çıkarmazsa -ki bunun sözünü vermişler- bu süreç kesintiye uğramaz. Geri çekilmede gecikme olduğu vs. tartışmaları medyanın söyleminin etkileridir. Başlangıçtan beri öngörülen takvim işliyor, yürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...