'Netekim' asfalt sökülüyor

'Netekim' asfalt sökülüyor

GÜNDEM Haberleri

Kenan Evren'in emriyle yapılan antik yolun üzerindeki asfalt sökülüp kaldırılarak, 2 bin yıllık yol tekrar gün ışığına kavuşacak.

12 Eylül askerî darbecilerinin, üniformaları tozlandığı diye Pamukkale'deki Hierapolis antik kentinin içindeki nekropolden (mezarlık) geçen 2 bin yıllık yola döktürdüğü asfalt kaldırıldı. Darbeden sonra 11 Nisan 1983 tarihinde, o zaman cumhurbaşkanı olan Kenan Evren, cunta üyeleriyle birlikte, üniformalarıyla antik kenti gezdi. Bu sırada Evren, üniforması ve pantolonunun paçaları toz olunca kızdı. Sinirli bir şekilde, "Buraya derhal asfalt dökün!" diye emir verdi. Bunun üzerine bin 670 metre uzunluğundaki antik yolun üzerine asfalt döküldü. Böylece yüzlerce lahitin bulunduğu Hierapolis antik mezarlığının ortasındaki yol, 30 yıl boyunca asfaltın altında kaldı...

nbsp;'Netekim' asfalt sökülüyor
EVREN 'PAÇALARI TOZ OLDU' DİYE ASFALT DÖKTÜRMÜŞTÜ!...


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...