Kendi kendine giden Mercedes 7 sene sonra piyasada

Kendi kendine giden Mercedes 7 sene sonra piyasada

TEKNOLOJİ Haberleri

Almanya'da Mercedes-Benz ve Smart arabalarını üreten Daimler firması, 2020 senesinde kendi kendine giden araba satışına başlayacağını bildirdi.

Almanya'da Mercedes-Benz ve Smart arabalarını üreten Daimler firması, 2020 senesinde kendi kendine giden araba satışına başlayacağını bildirdi. Bu arabanın çoğu durumda kendi kendine hareket edeceği, sadece zor durumlarda şoförün müdahalesini gerektireceği ifade edildi. Daimler'in bu arabayla lüks araç piyasasında liderliği rakip firma BMW'den alması bekleniyor. Daimler'de araba geliştirme bölümü başkanı Thomas Weber, "Araç üretiminde kendi kendini yönetme fonksiyonları başlatmada ilk olmak istiyoruz. Şundan emin olabilirsiniz: Biz bunu 2020'ye kadar başaracağız" dedi.
Geçen ay bir Mercedes Benz S 500 Intelligent Drive (Zeki Sürüş) araştırma aracı, Almanya'da Mannheim'den Pforzheim'e 100 kilometrelik bir güzergahta kendi kendisine gitti. Volvo, General Motors ve Volkswagen de benzer teknolojiler üzerinde çalışıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...