NBA heyecanı Ankara'da

/ Kaynak: AA
NBA heyecanı Ankara'da

SPOR Haberleri  / AA

İnteraktif basketbol faaliyetlerinin ve farklı yaş gruplarında oyuncuların katıldığı NBA 3X Turnuvası'nın başladı.

Ankara'da ikinci ayağı düzenlenen organizasyona ilişkin açıklamalarda bulunan NBA Türkiye Direktörü Naci Cansun, organizasyonun amacının basketbolu sevdirmek olduğunu belirtti. Organizasyonun hedef kitlesinin gençler olduğunu vurgulayan Cansun, nbsp;bu turnuva ile basketbolun keyif verici yönünü daha fazla ortaya çıkarmak istediklerini, bu etkinlikler sayesinde genç yeteneklerin kendini gösterme imkanı bulduğunu ifade etti.


- Gençlere profesyonelleşme şansı


Cansun, NBA 3X Turnuvası'nın bu yıl ilk kez Ankara'da gerçekleştiğini, sonraki senelerde de devam edeceğini belirtirken, turnuvada keşfedilen genç yeteneklerin Türkiye Basketbol Federasyonuna üye kulüplerin altyapılarına alınması yönünde tavsiyede bulunduklarını da sözlerine ekledi. Organizasyonun ilk ayağının geçen hafta İzmir'de yapıldığını hatırlatan Cansun, Ankara'nın ardından son ayağın İstanbul'da düzenleneceğini, NBA 3X Turnuvası, Türkiye'nin dışında Avrupa'da ise 14 ülkenin içinde bulunduğu toplam 28 ilde gerçekleştiğini söyledi. İki gün sürecek turnuvada, farklı yaş gruplarından 4 kişilik takımlar yer alıyor. Tek erkeklerde 12 - 14 - 16 - 18 yaş altı ve üstü, genç kızlarda ise, 16 yaş altı ve üstü kategorilerde mücadelenin verildiği turnuvada, yer alan her takım en az 2 maç yaparak şampiyonluğa uzanan yolda mücade verecek. Amatör veya profesyonel tüm basketbol tutkunlarının katılabildiği etkinliklerde başarı gösterenlere, NBA ekiplerinden Oklohoma City Thunder ile Fenerbahçe Ülker arasında 5 Ekim'de İstanbul'da oynanacak "NBA Global Games"e bilet kazanma şansı, ödüllü oyunları kazanan misafirlere ise oyuncu maketleriyle fotoğraf çektirme, müzik ve NBA ürünleri dağıtılacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...