Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küfür cinayetine 24 yıl hapis

Küfür cinayetine 24 yıl hapis

YAŞAM Haberleri

Bursa'da işlediği cinayetin ardından Suriye'ye kaçan, ancak emniyet ve ailesinin ikna etmesiyle teslim olan Fatih T, 24 yıl hapse mahkum edildi.

Bursa'nın İnegöl'e bağlı Kurşunlu beldesinde işlediği cinayetin ardından Suriye'ye kaçan, ancak emniyet ve ailesinin ikna etmesiyle teslim olan Fatih T, 24 yıl hapse mahkum edildi.Teslim oldutan sonra, öldürdüğü İrfan Mentiş'in cesedinin yerini gösteren Fatih T.'nin İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davası karara bağlandı. Geçtiğimiz yıllarda Ali Güneş'in öldürülmesi olayına da karışan Fatih T, Menteş'i kendisine küfrettiği için öldürdüğünü ileri sürdü. Fatih T.'nin 7 sayfalık savunması duruşmada okundu. Savunmada, beraberindeki üç arkadaşını aklayan Fatih T., "Vicdan azabı çekiyorum, pişmanım" dedi.Cesedi araca koyduktan sonra gömmek için tek başına İnegöl'e bağlı Orta köyü yolu üzerinden ilerlediğini ve aracının çamura saplandığını anlatan Fatih T., "Aracım çamura saplanınca, İnegöl'e yürüyerek gittim. İnegöl'de üç arkadaşımı da alıp benim aracımın çıkması için yardım istedim. Arkadaşlara çamura batan aracımın yanına gittiğimiz de olayı anlattım ve onlara da olayı unutmalarını söyledim. Aracı çamurdan kurtardıktan sonra arkadaşlarım İnegöl'e gittiler. Ben de aldığım kazma, kürekle bir yere çukur açtım ve cesedi gömdüm" diye konuştu.
"KENDİMİ TOPARLAMAYA ÇALIŞIRKEN, ARKA ARKAYA HATALAR YAPTIM"
Kurşunlu olayında ölü olduğunu öğrenince Suriye'ye gittiğini söyleyen Fatih T., "Suriye'ye gittikten sonra vicdan azabı çekip, İnegöl'e gelerek teslim oldum. En büyük hatam olayı gizlemekti. Yanımda olan arkadaşları korumak istedim. Vicdan azabı çekiyorum. Pişmanım. Bu suçu canavarca bir ruhla işlemedim. Bunu kabul etmiyorum. Kendimi toparlamaya çalışırken, arka arkaya hatalar yaptım. Teslim olmam gerekirken cesedi yok ettim" şeklinde konuştu.
Duruşmaya katılan S.Ç., H.R.K. ve A.Y. ise savunmalarında, Fatih T.'den korktukları için olayı anlatamadıklarını kaydetti.
Kararını açıklayan mahkeme, Fatih T'yi hunharca adam öldürmek suçundan 18 yıl, tehdit suçundan 6 yıl olmak üzere toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...