Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya, 'Esad 2-3 hafta içinde devredemez'

/ Kaynak: CHA
Rusya, 'Esad 2-3 hafta içinde devredemez'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Aleksey Puşkov, savaş devam ederken Esed'in 42 ayrı kimyasal silah deposunun 2-3 hafta gibi kısa bir sürede devralınamayacağını söyledi.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, savaş devam ederken Esed'in 42 ayrı kimyasal silah deposunun 2-3 hafta gibi kısa bir sürede devralınamayacağını söyledi. Rusya ve ABD arasında Cenevre'de Suriye'nin kimyasal silahlarını uluslar arası kontrole devri ile ilgili görüşmeler üçüncü gün de devam ederken, görüşmelerin devir süresi, denetlenebilir olması ve BM Güvenlik Konseyi yaptırımları ile sürecin kontrol altına alınması gibi konularda anlaşmazlıkların devam ettiği belirtiliyor. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, savaş devam ederken Esed'in 42 ayrı kimyasal silah deposunun 2-3 hafta gibi kısa bir sürede devralınamayacağını söyledi. nbsp;Twitter'dan Cenevre'deki görüşmeleri değerlendiren Puşkov, "ABD'nin 2-3 hafta içinde kimyasal silahları uluslar arası kontrole devri ile ilgili talebi profesyonel değil. Suriye'de en az 42 ayrı depoda kimyasal silah var. Bunların büyük bir kısmı da sıcak savaş bölgesinde bulunuyor." dedi. Suriye'de bulunan BM uzmanlarının hazırladığı raporun ise önümüzdeki hafta ilgili makamlarla paylaşılması planlanıyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, 21 Ağustos'ta Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını açıkladı ve kim tarafından yapıldığı ile ilgili net ifade kullanmazken, Esed'in insanlığa karşı suç işlediğini ilan etti. ABD Dışişleri Bakanı Kerry Cenevre'den gün içinden ayrılması, önce İsrail'e geçerek Başbakan Benjamin Netanyahu ile krizi ele alması planlanıyor. Sonra Paris'e gidecek olan Kerry, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile bir araya gelecek. Kerry'nin burada Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Saud El-Faysal'la da bir görüşme yapacak.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...