CHP heyeti Habur'da incelemelerde bulundu

/ Kaynak: CHA
CHP heyeti Habur'da incelemelerde bulundu

Politika Haberleri  / CHA

Şırnak'ta bir dizi incelemede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Silopi'de Habur sınır kapısını da ziyaret etti.

Şırnak'ta bir dizi incelemede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Silopi'de Habur sınır kapısını da ziyaret etti. Heyet Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP'nin, barış sürecinin kalıcı olması için yaklaşık 30 ilde çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. Ören, barış sürecinin kalıcı olması ile ilgili 17 maddelik düşüncelerini anlattıklarını söyledi. nbsp;CHP heyeti, Habur sınır kapısında, Habur Mülki İdare Amiri Şırnak Vali Yardımcısı Turgay İlhan ve İpek Yolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Hasan Eken tarafından karşılandı. Toplantı salonuna geçen heyet, Vali Yardımcısı Turgay İlhan'dan, Habur sınır kapısı hakkında brifing aldı. İlhan, Habur sınır kapısının Tüm Türkiye'de bulunan sınır kapısına bedel olduğunu belirterek, iş yükünün fazla olduğunu söyledi. CHP heyeti, daha sonra Habur sınır kapısında şoförlerle bir araya geldi, incelemelerde bulundu. CHP heyeti, sorunları not alarak, TBMM'de dile getireceklerini ifade etti. nbsp;

"BARIŞ SÜRECİNİN KALICI OLMASI İÇİN PAKETİMİZ HAZIR"

Habur ziyareti sonrası açıklamada bulunan Heyet Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP'nin, barış sürecinin kalıcı olması için yaklaşık 30 ilde çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu söyledi. Hasan Ören, "Barış sürecinin kalıcı olması ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi, 17 maddelik düşüncelerini bütün Güneydoğu'ya anlattık. Güneydoğu insanı bizi iyi şekilde karşıladı. Güneydoğu insanının bizden büyük beklentileri var. CHP olmadan barış sürecinin kalıcı hale gelmesinin zor olduğunu ifade ettiler. Biz de partimizin maddelerini kendilerine anlattık. Bundan sonra biz de kendilerinden almış olduğumuz görüşlerle beraber 17 maddelik çözüm paketini 25'e çıkartmayı düşünüyoruz. Habur sınır kapısı, çok yoğun çalışan bir kapımız, günlük yaklaşık 6 bin araç giriş çıkış yapıyor. Burada sorunların olması normaldir, burada hem yönetici arkadaşlar hem de şoför arkadaşlar sorunlarını dile getirdiler. İnşallah bu sorunlar çözülecektir. Biz de 15 Kasım'da tekrar buralara gelip sorunların hangi aşamaya geldiğini yerinde göreceğiz." diye konuştu.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİN ERTELENMESİNE TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise Demokratikleşme Paketi'nin ertelenmesine tepki göstererek, demokraside çok eksiklerin olduğunu söyledi. Sezgin Tanrıkulu, "Ocak ayından beri devam eden bir Demokratikleşme Paketi vardı. Mart ayında ikincisi açılacaktı. Ancak aradan 9 ay geçmesine rağmen bu çalışmalarla ilgili kamuoyu ile paylaşılan bir bilgi yok. CHP ve diğer partiler de bu çalışmadan herhangi bir bilgi alamadı. Fakat bizim kendi önerilerimiz parlamentoda duruyor, hepsi meclis başkanlığında bekliyor. Sayın Başbakan'ın ve bakanların bu kadar çalışma yapmasına gerek yok. Demokratikleşme konusunda yapılacak olanlar bellidir. Her gün toplantılar yapıp kamuoyunu bir beklenti içine almak doğru değildir. Bu konuda bizim yaptığımız önerileri birlikte yapabiliriz. Fakat maalesef bir türlü yol alamıyoruz. Bugün de çalışmaların haftaya ertelendiğini öğrendik. Haftaya ne yapılacağı belli değil, içeriğin ne olduğu belli değil. Biz de biliyoruz, Adalet ve Kalkınma Partisi kendi çalışmasını hazırlayacak. Parlamentodan ve kamuoyundan bir bilgi almayacak, yaptım yaptım diyecek ve Meclis'e getirecek. Bu bir doğru yöntem değildir, yanlış yapıyorlar. Eğer demokratikleşme paketi bu kadar uzun sürüyorsa ben de demokraside çok eksiğimizin olduğunu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Ökten ile parti meclis üyelerinin yer aldığı heyet, daha sonra Mardin'e geçmek üzere Silopi'den ayrıldı.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...