Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda şampiyoN Almanya

/ Kaynak: AA
Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda şampiyoN Almanya

SPOR Haberleri  / AA

23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Dünya Şampiyonası'nın final maçında Almanya, İsveç'i 69-65 yenerek şampiyon oldu.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'ndaki İsveç ile Almanya'nın karşılaştığı final maçına iki takım da kontrollü başladı. Maçın ilk dakikaları karşılıklı sayılarla geçilirken, İsveç periyodun son dakikalarında bulduğu sayılarla çeyreği 18-14 önde kapattı. İkinci periyotta ise Almanya daha atak oynayarak ilk çeyrekteki farkı kapattı ve devreye 34-34'lük eşitlikle girildi. İkinci yarıda tekrar maça ağırlığını koyan İsveç, 53-43'lik skorla son periyoda önde girdi. 4'ncü periyotta ise büyük çekişme yaşandı. 10 sayı geriden gelen Almanlar, maçı 69-65 kazanmayı bildi ve dünya şampiyonu oldu. Maçın ardından törenle kupa ve madalyalar sahiplerine verildi. Almanya ve İsveç'in ardından Avustralya, şampiyonayı üçüncü sırada tamamladı. Madalya töreninden sonra konuşan Dünya Bedensel Engelliler Basketbo Federasyonu Başkanı Maureen Orchard, turnuvaya katkı veren Adana'daki yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Organizasyonda Adana Büyükşehir Belediyesi, valilik ve gönüllüleri büyük emeği olduğunu ifade eden Orchard, "Turnuvaya katılan tüm takımlara gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Adana güzel bir organizasyona evsahipliği yaptı" diye konuştu. Şampiyonanın son gününde klasman maçları da yapıldı. Avusturalya, 3'üncülük maçında İngiltere'yi 54-52; İran, 5'incilik maçında karşılaştığı Kanada'yı 67-38 yendi. İtalya ile 7'ncilik maçına çıkan Türkiye ise rakibini 66-64 yenerek turnuvayı 7'nci tamamladı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...