Rıza Çalımbay'dan maç sonu değerlendirmesi

/ Kaynak: CHA
Rıza Çalımbay'dan maç sonu değerlendirmesi

SPOR Haberleri  / CHA

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, farklı Gaziantepspor galibiyetini değerlendirerek iyi bir deplasman galibiyeti aldıklarını ifade etti.

nbsp;Enteresan bir maç olduğunu ifade eden Rıza Çalımbay, rakibin 10 kişi kalmalarına karşın gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik etti. Çalımbay, "Antep takımını tebrik ediyorum. gerçekten 10 kişi kalmalarına rağmen mükemmel şekilde mücadele ettiler. Yani 2-2'yi de yakaladılar, 3-2'yi de yakalayabilirlerdi. Kalecimizin gerçekten çok zekice hareketinden dolayı 3. golü yemedik. Biz kendi kendimize rahat alabileceğimiz avantajlı durumda iken daha iyi avantajlı duruma çevirebileceğimiz bir maçı kendi kendimize zora soktuk." dedi. Sonrasında tekrar bir dönüş yaptıklarını söyleyen Çalımbay, bir takım değişikliklerden dolayı iyi bir şekilde oynamaya başladıklarını dile getirdi. Rakibin 10 kişi kalmasına rağmen yine de istenilen futbolu ortaya koyamadıklarına dikkat çeken Çalımbay, şunları kaydetti: "Ama maalesef ben iyi oynadık diyemeyeceğim. Özellikle pas yaparken son paslarda hatalar yaptık. Ama sonra telafi ettik. Sonra daha iyi yapmaya başladık. Güzel şeyler yapmaya başladık. Belki daha da fark olabilirdi. Üstüne gitmedik pas yaptık. Böyle geçiştirdik. Yani deplasman galibiyeti bu, iyi bir galibiyet." Bu maçtan sonra önemli ders alacaklarını belirten Çalımbay, "Bir sürü oynanacak maçlar var. Ama bu maçlardan alacağımız dersler de var. 10 kişi kalmış bir rakibimize bu kadar pozisyon vermememiz gerekiyor. Maalesef onları da yaptık. Ama telafi edeceğiz. Zamanımız var. Eksik arkadaşlarımız var. Onların da katılımlarıyla bu hatalarımızı düzelterek yolumuza devam edeceğiz. Çünkü gerçekten çok zor bir lig maratonu var. Bunu biz bugün 3 puanla kapattık. Artık önemli olan bu hataları telafi edip önümüzdeki maçları iyi oynayıp kazanmak istiyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı. Çaykur Rizespor futbolcusu Ousmane Viera Diarrassouba ise verilen penaltının penaltı olmadığını, oyuncunun üzerine düştüğünü kaydetti. Zor bir maç olacağını bildiklerini dile getiren Tevfik Köse de, "2-0'dan sonra 2-2 olması bizi zor bir durumda bıraktı ama ondan sonraki dönüşümüz de bir yandan çok mutlu edici. Bizim ne kadar güçlü takım olduğumuzu gösteriyor. Önemli olan lige yeni çıkan takımların takım olması çok önemli" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...