Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Sonraki aşama, Suriye yönetiminin devrilmesi'

/ Kaynak: AA
'Sonraki aşama, Suriye yönetiminin devrilmesi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Sözcüsü Luey es-Safi, bir sonraki aşamanın Suriye yönetiminin devrilmesi olacağını söyledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Luey es-Safi, "Bir sonraki aşamada yapacağımız görüşmeler, Suriye yönetiminin devrilmesi çerçevesinde odaklanacak" dedi. nbsp;SMDK'nın İstanbul'daki 9. Genel Kurul Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Safi, uluslararası toplumun 120 bin Suriyeliyi katleden rejime yönelik baskısını arttırmasını talep ederek, bir sonraki aşamada görüşmelerin Esed rejiminin devrilmesi çerçevesinde olacağını ifade etti. Safi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasında varılan anlaşma hakkında ise "Konsey, Esed rejimine ait kimyasal silahların ortadan kaldırılmasından yana. Keşke bu, Ordadoğu'daki tüm kitle imha silahlarını kapsayabilse" ifadelerine yer verdi. Safi, SUK'un Cenevre 2 görüşmelerine katılması hakkında ise kendilerinin prensip olarak, yönetimi halka devreden siyasi çözümden yana olduklarını kaydetti. Sözcü Safi, Suriye'nin kimyasal silahlarıyla ilgili ABD-Rusya ittifakı konusunda SMDK'nın, rejimin kimyasal silahlardan arındırılmasından yana olduğunu belirterek, "Bunun, tüm Ortadoğu'nun kitlesel imha silahlarından arındırılmasıyla sonuçlanacak kapsamlı bir anlaşmayla gerçekleşmesini arzu ederdik. Rejim kaçamak yapamaz. Çünkü anlaşma, rejimin bu anlaşmaya uymaması halinde Birleşmiş Milletlerin (BM) 7'nci maddesine başvurulmasına hükmediyor" diye konuştu. nbsp;BM'nin 7'nci addesi, Güvenlik Konseyinin "barışı sağlama" yetkilerini belirliyor ve barışa zarar verildiğinde Konseye "askeri ya da askeri olmayan eyleme geçme izni" veriyor. Safi, sözlerini "İlk dayanağımız Suriye halkıdır. Özgürlük talebinde ve zulmün reddinde ısrarlıyız" diyerek tamamladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...