BDP heyeti İmralı'ya gitti

/ Kaynak: DHA
BDP heyeti İmralı'ya gitti

GÜNDEM Haberleri  / DHA

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan'la görüşmek için İmralı'ya gitti.

KCK'nın çekilmeyi durdurması ve hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketi öncesi BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan heyet, Abdullah Öcalan ile 10'uncu görüşmeyi yapmak üzere İmralı'ya gitti.Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve İmralı'daki diğer hükümlü yakınlarının görüşme başvurusu dün Bursa Cumhiriyet Savcılığı'nca red edildi.KCK'nın çekilmenin durdurulduğunu açıklaması ardından gözler İmralı'da yapılacak BDP-Öcalan görüşmesine çevrildi. BDP Genrel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile 10'uncu ziyaret için bugün İmralı adasına hareket etti. İstanbul'dan İmralı Adası'na hareket eden BDP heyeti'nin görüşmesi, KCK'nın çekilmeyi durdurması ve hükümetin açıklayacağını bildirdiği demokratikleşme paketi açısından önemli bir ziyaret olarak görülüyor. BDP heyeti Adalet Bakanlığı'ndan alınan izin ile önceki görüşmede Öcalan ile fotoğraf çektirmiş ancak, fotoğraf Bakanlık ile anlaşma sağlanmadığından şimdiye kadar yayımlanamadı. nbsp;


AİLELERE, İZİN VERİLMEDİ
Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve İmralı'da bulunan diğer hükümlülerin yakınlarının yarın İmralı adasındaki yakınları ile görüşme talepleri Bursa Cumhuriyet Savcılığınca rededildi. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile Şeymus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ile kızı Nalan Poyraz ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu'nun İmralı Adası'na giderek yakınlarıyla görüşmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na öncek igün yaptığı başvuru, adaya gidiş için uygun gemi olmadığı belirtilirken 'Gemi faaliyeti yok' gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.
nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...