Darphane altını verdikçe fiyatlar normale dönecek

Darphane altını verdikçe fiyatlar normale dönecek

Ekonomi Haberleri

Darphane'deki grevin sona ermesinin ardından, altın piyasasında hareketlilik bekleniyor.

Darphane'deki grevin sona ermesinin ardından, altın piyasasında hareketlilik bekleniyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Bir çeyrek altının Darphane maliyeti ile piyasaya satış fiyatı arasında 35 lira kadar fark olurken, şimdi 10 liraya kadar düştü. 'Darphane grevi bitti' haberiyle beraber psikolojik olarak bu fiyatların biraz daha çekilmesini bekliyoruz" dedi. Darphane'de basımı beklenen 15-16 ton civarında altının bulunduğunu belirten Yıldırımtürk, "10 gün içinde bunların piyasaya kademeli verilmesi söz konusu. Bu süreçte işçilik fiyatları normale dönmeye başlar. Şu anda yaz aylarındaki talebin düşmesiyle beraber altın fiyatları da düşüyor diye, halktan da düğün sırasında yapılmış altınların geri gelmeye başladığını görüyoruz. Bu da arz cephesini artıracaktır" diye konuştu. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu ise, darphane grevinin bitirilmesinin maliyetler üzerinde etkisi olmayacağını söyledi. Kameroğlu, "Sadece Darphane piyasaya çok mal vererek, piyasanın bollaşması ve bu Darphane grevinde fırsatçıların sebep olduğu artı rakamlar, artı işçilik bedelleri veya suni rakamlar, biraz geriye çekilmiş olur" diye konuştu. İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Aksu da, "Altın fiyatlarının düşmesiyle oluşabilecek talepten dolayı, işçilik fiyatlarının bir müddet daha yüksek kalacağını düşünüyorum. Düğün mevsimi geçtiği için, vatandaş tarafından gelen talep çok yoğun olmayabilir" dedi.

Gram altını tercih edin
Tüketiciler Birliği Genel Başkanvekili Hatice Saadet Kalyoncu, altın fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, "Tüketicilerimiz, eğer alacaksa cumhuriyet altını veya çeyrek altın değil de satım ve alımlarda fiyat aralığının daha az olduğu gram altını tercih etsin" dedi. Kalyoncu, altının alım ve satımı arasındaki fiyat aralığının, spekülasyonlarla çok açılabildiğini?söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...