Ölüm sitesi, bir yıl içinde 5 kızı intihara sürükledi

Ölüm sitesi, bir yıl içinde 5 kızı intihara sürükledi

YAŞAM Haberleri

12 yaşındaki Rebecca'nın intiharı dikkatleri tekrar ask.fm'e çevirtti. Sosyal paylaşım sitesi ask.fm online zorbalığın merkezi olmakla suçlanıyor.

ABD'nin Florida eyaletindeki Lakeland kentinde yaşayan 12 yaşındaki Rebecca Ann Sedwick Pazartesi günü hayatına son verdi. Okul kitaplarını giysilerinin altına saklayıp, cep telefonunu da evde bırakan Rebecca, evlerinin yakınlarındaki terk edilmiş bir çimento fabrikasına gitti. Yüksek bir yerden kendisini aşağıya bırakıp hayatına son veren küçük kızın odasında geçirdiği son saatlerde akıllı telefonundaki Kik Messenger uygulamasındaki adını "Ölü Kız"a çevirip, iki arkadaşına "sonsuza kadar hoşçakalın" mesajı attığı öğrenildi. Rebecca'nın bilgisayarında ve üye olduğu hesaplarda yapılan araştırmalar sonunda intiharının sebebinin sosyal medyada yaşadığı tacizler olduğu ortaya çıktı. Yetkililer, son bir yıl içinde sayıları 15'e ulaşan kızların, 12 yaşındaki Rebecca'yı ask.fm'de mesaj bombardımanına tuttuğunu açıkladı. Rebecca'nın 'Ölmen gerekiyor', "Neden kendini öldürmüyorsun' gibi mesajlarla baskı altına alındığı ortaya çıktı. Rebecca'nın yaşadığı tacizlerin erkek arkadaş meselesiyle başladığı, neticesinde de ailesi tarafından 1 yıl önce okuldan alındığı öğrenildi. Bugüne kadar ABD, İngiltere ve İrlanda'da en az 5 çocuğun bu site ile alakalı olarak intihar ettiği biliniyor. Son olarak, 14 yaşındaki Hannah Smith'in 7 Ağustos'taki intiharı üzerine de İngiltere Başbakanı David Cameron ask.fm'i boykot çağrısında bulunmuştu. Bütün bunlar üzerine Letonya merkezli, Rus girişimciler Ilya ve Mark Terebin tarafından kurulmuş 65 milyon kullanıcılı site, taziye mesajı yayınlayıp polisle her türlü işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. nbsp; nbsp; nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...