Öcalan ile görüşen BDP heyeti İmralı'dan döndü

Öcalan ile görüşen BDP heyeti İmralı'dan döndü

GÜNDEM Haberleri

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan İmralı adasında Abdullah Öcalan ile görüştü.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan İmralı adasında Abdullah Öcalan ile görüştü. Buldan ve Demirtaş, daha sonra yazılı açıklama yapılacağını belirtti. nbsp;KCK'nıngeri çekilmenin durdurulduğunu açıklaması sonrasında gözler İmralı'ya çevrildi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti 10. ziyaret için bugün İmralı adasına gitti. BDP heyetinin görüşmesi, KCK'nın geri çekilmeyi durdurması ve hükümetin açıklayacağını söylediği demokratikleşme paketi açısından önemli bir ziyaret olarak görülüyor. BDP heyeti Adalet Bakanlığından alınan izin ile bir önceki görüşmede Öcalan ile fotoğraf çektirmiş ancak, fotoğraf Bakanlık ile anlaşma sağlanmadığından şimdiye kadar yayımlanamadı.
Yazılı açıklama yapılacak
İmralı'daki görüşmenin ardından Selahattin Demirtaş ve Pervin Buldan, görüşmeye dair bir bilgi vermedi ve konuyla ilgili yazılı açıklama yapılacağı bildirildi.
Ailelere, "gemi faaliyeti yapılmayacak" denilerek izin verilmedi
Bu arada, BDP heyeti Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı adasına hareket ederken, Abdullah Öcalan'ın kardeşi ve İmralı'da bulunan diğer hükümlülerin yakınlarının yarın İmralı adasındaki yakınları ile görüşme talepleri Bursa Cumhuriyet Savcılığınca reddedildi.
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile Şeymus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlamaz ile kızı Nalan Poyraz ve Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu'nun İmralı Adası'na giderek yakınlarıyla görüşmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na önceki gün yaptığı başvuru, "Gemi faaliyeti yok" gerekçesiyle reddedildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...