Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emniyet dolandırıcılara karşı harekete geçti

/ Kaynak: CHA
Emniyet dolandırıcılara karşı harekete geçti

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türkiye genelinde son dönemde yaygınlaşan 'kontör-para dolandırıcılığı', Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Türkiye genelinde son dönemde yaygınlaşan 'kontör-para dolandırıcılığı', Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. GSM şirketlerinin yetkilileri ile görüşen emniyet, dolandırıcılara karşı 'Mobil Hat Sorgulama Sistemi ' oluşturdu. Vatandaşlar, bu sistem üzerinden kendi üzerine kaç adet hat açıldığını öğrenebilecek. Bu hatları kapattırmak için GSM operatörleri ne başvurabilecek. Ülke genelinde çok sayıda mağduru bulunan ve 'Kontör/Para Dolandırıcılığı' adıyla bilinen dolandırıcılık olaylarında şüpheliler, değişik resmi unvanlar kullanarak veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talebinde bulunmak sureti ile vatandaşları dolandırıyor. Kontör-para dolandırıcılığında başkasına ait kimlik veya sahte kimlik bilgileri beyan edilerek alınan faturasız-kontörlü GSM numaraları ve faturasız-kaçak cep telefonlarının kullanıldığı biliniyor. Bunu tespit eden Emniyet Genel Müdürlüğü , suçun önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttü.
Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye'de faaliyet gösteren GSM şirketlerinin yetkilileri ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu üst düzey temsilcilerin katılımıyla kontör-TL dolandırıcılık olaylarını önlemek için alınacak tedbirleri konu alan toplantılar yapıldı.
Yapılan görüşme ve çalışmalar neticesinde; Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu vatandaşların kendi üzerlerine kaç adet hat açıldığını öğrenebildikleri "Mobil Hat Sorgulama Sistemi"ni oluşturdu. Bu sisteme "https://hatsorgulama.btk.gov.tr"i internet adresinden ulaşılabilecekler. Kullanıma açılan sistem yoluyla vatandaşlar, bilgileri dışında kendi üzerlerine açılan hatları öğrenecek. Bu hatları kapattırmak için GSM operatörlerine başvurabilecekler.
Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı da dolandırıcılara karşı vatandaşları, cep telefonlarına gönderdiği mesajlarla sürekli uyarıyor. Mesajda, "Polis, savcı adıyla para ve kontör isterse inanmayın. Telefonu kapatın. 155 Polis İmdat Hattı'nı arayın. Sizi arayan numarayı bildirin." deniyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...