CHP'li heyet Habur sınırında depo ölçtü

/ Kaynak: AA
CHP'li heyet Habur sınırında depo ölçtü

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP milletvekilleri, Güneydoğu turu kapsamında Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısında temaslarda bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Demokratikleşme konusunda yapılacak olanlar bellidir. Her gün toplantılar yapıp kamuoyunu bir beklenti içerine taşımak doğru değildir" dedi. Şanlıurfa'daki temaslarının ardından Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'na gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun da aralarında yer aldığı Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığındaki CHP heyetini, Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan ile İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken karşıladı. Heyet üyelerine Habur Sınır Kapısı ile ilgili brifing veren Vali Yardımcısı İlhan, burada günde yaklaşık 6 bin aracın giriş- çıkış yaptığını ifade ederek, "Zaman zaman sıkıntılar oluyor ancak bunların hepsi çözülecek.
Şu anda gündemimizde 3. köprü projesi var. Bu proje hayata geçtiği zaman kapıda fazla bekleme olmayacak. Tır parkı ve çevre yolu çalışmaları da en kısa sürede tamamlandığında Habur Sınır Kapısı çok rahat bir nefes alacaktır" diye konuştu. Heyet üyeleri daha sonra Habur Sınır Kapısı'ndaki temasları kapsamında şoförlerle bir araya geldi. Şoförlerin sorunlarını dinleyen heyet üyeleri sorunları mecliste gündeme getireceklerini belirttiler.
Demokratikleşme paketi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, burada yaptığı açıklamada, demokratikleşme paketinin henüz açıklanmadığını hatırlatarak, bunun sürekli ertelenmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Demokratikleşme paketinin ocak ayından bu yana gündemde olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şöyle dedi: "Aradan 9 ay geçmesine rağmen bu çalışmalarla ilgili kamuoyu ile paylaşılan bir bilgi yok. CHP ve diğer partiler de bu çalışma ile ilgili herhangi bir bilgi alamadı. Fakat bizim önerilerimiz parlamentoda duruyor. Sayın Başbakan ve bakanların bu kadar çalışma yapmasına gerek yok. Demokratikleşme konusunda yapılacak olanlar bellidir. Her gün toplantılar yapıp kamuoyunu bir beklenti içerine taşımak doğru değildir. Hazırladığımız önerileri birlikte değerlendirebiliriz. Fakat maalesef bir türlü yol alamıyoruz. Bugün de çalışmaların haftaya ertelendiğini öğrendik. Haftaya ne yapılacağı, içeriğin ne olduğu belli değil. AK Parti kendi çalışmasını hazırlayacağını, bunun için parlamentodan ve kamuoyundan bir bilgi almayacağını biliyoruz."
Heyet başkanı Ören, bir kamyonun deposunu ölçtü
Şoförlerin, araçlarında standartlara uygun yakıt olduğu halde kendilerine cezai işlem uygulandığını iddia etmeleri üzerine Heyet Başkanı Ören, ceza yazılan bir kamyonun deposunu gümrük memuru ile ölçtü. Ören, ölçümde depoda 420 litre yakıt olduğunun belirlenmesi üzerine, "Normalde 350 litre yakıt hakkı var ancak 70 litre fazlalık söz konusu. Kamyona yazılan cezada 150 litre, yani iki katı fazlalık olduğunun belirtilmesinin nedeni ne?" diye sordu. Görevlinin kamyonun başka yerlerinde de yakıtın olduğunu belirtmesi üzerine Ören, deponun yeniden ölçülerek cezanın düzeltilmesini istedi.
Çözüm süreci
Öner, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin kalıcı olması için yaklaşık 30 ilde çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. Sürecin kalıcı olması ile ilgili CHP'nin 17 maddeden oluşan düşüncelerini bölgeye yönelik ziyaretlerinde anlatma fırsatı bulduklarını ifade ederek, şöyle dedi: "Güneydoğu insanı bizi iyi şekilde karşıladı. Bölge halkının bizden büyük beklentileri var. Vatandaşlar CHP olmadan barış sürecinin kalıcı hale gelmesinin zor olduğunu belirttiler. Biz de partimizin hazırladığı maddeleri kendilerine anlattık. Halkın görüşleri doğrultusunda hazırladığımız paketteki 17 maddelik görüşümüzü 25'e çıkartmayı düşünüyoruz." Temaslarını tamamlayan heyet, Mardin'e geçmek üzere ilçeden ayrıldı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...