Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suat Kılıç'tan 'güreş' açıklaması

/ Kaynak: İHA
Suat Kılıç'tan 'güreş' açıklaması

SPOR Haberleri  / İHA

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasına yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ata sporumuz güreş, 8 Eylül 2013 tarihi itibarıyla olimpiyatlardaki varlığını korumaya devam etmektedir" dedi. nbsp;AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen 12. Bölge Toplantısı'na katılmak için Samsun'a gelen ve Asarcık ilçesinde 70.'si düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına katılan Bakan Suat Kılıç, yaptığı konuşmada olimpiyatlardaki güreş branşının kaldırılmasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Bakan Kılıç, "Güreşin olimpiyatlardan çıkarılmasına yönelik bir çelişki vardı. Başbakanımızla Arjantin'de olduğumuz günlerde bununla ilgili oylama yapıldı. Olimpiyatların ilk branşlarından olan ata sporumuz güreş, 8 Eylül 2013 tarihi itibarıyla olimpiyatlardaki varlığını korumaya devam etmektedir. Bizde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'deki 29 tanesi güreşe tahsis edilen Sporcu Kamp Eğitim Merkezlerimizde hem serbest hem de grekoromen branşında yeni şampiyonlar, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirmek üzere hem maddi hem de manevi olarak hükümetimizin desteğini güreşçilerimize veriyor. Allah pehlivanlarımızın sırtını yere getirmesin. İnşallah Türk güreşi dünyada ve olimpiyatlarda yeniden havaya kalksın" dedi. 360 güreşçi ve 8 başpehlivanın katıldığı 70.'si düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında finalde Şükrü Kazan ve Ünal Karaman karşılaştı. Ünal Kahraman, rakibi Şükrü Kazan'ın sırtını yere getirerek başpehlivan seçildi. Dereceye giren pehlivanlara ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından verildi. Bakan Kılıç, programın sona ermesinin ardından karayoluyla Samsun'dan ayrıldı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...