Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim milli takım sözleşmesindeki gerçek ortaya çıktı

Fatih Terim milli takım sözleşmesindeki gerçek ortaya çıktı

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu ve teknik direktör Fatih Terim'in sözleşme imzalamadıkları ortaya çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve teknik direktör Fatih Terim 22 Ağustos günü yapılan imza törenindeki sözleşme ile ilgili bugüne kadar tüm soruları cevapsız bırakırken tarafların teknik direktör talimatının 14. Maddesi kapsamında "görevlendirme" yapılmasından dolayı sözleşme yapmadıkları ortaya çıktı. Futbol Federasyonu'nun Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile A Milli Takım konusunda yapılan anlaşmanın teknik adamların statüsü ve çalışma esasları talimatının "milli takımlar için görevlendirme" başlıklı 14. Madde kapsamında imzalandığı öğrenildi. Bu talimat maddesinde "TFF acil ve gerekli gördüğü hallerde yapacağı değerlendirmeye göre seçtiği teknik adamı, kulübü ile ilişkisi devam etmek kaydı ile Milli takımlarda belli bir süre için görevlendirmeye yetkilidir" demesi federasyona kulübünün onayı ve izni olmadan dahi teknik direktörünü milli takımlar için görevlendirme yetkisi veriyor. TFF ile Terim arasında yapılan bu anlaşmanın altından "sözleşme" yerine "14. madde kapsamında görevlendirme" çıkması aynı zamanda tarafların ortada imzalanmış bir sözleşmesinin bulunmadığı gerçeğini su üzerine çıkarmış oldu.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve yöneticileri anlaşmanın yapıldığı günden bu yana kulüp olarak Terim'in Milli Takım'a gitmesiyle ilgili gösterdikleri özveri, anlayış ve iznin altını sürekli çizmelerine karşılık, ilgili talimatın "kulübün izni ve onayını almadan federasyona bu görevlendirmeyi tek taraflı yapabilir" demesi bu izne ve onayı gerek olmadığını gösterdi.
TFF ile Terim arasında yapılan anlaşmanın bir teknik direktör anlaşması değil bir görevlendirme olduğu gerçeğinin ortaya çıkmasının ardından farklı iki detaya daha ulaşıldı.
G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın üzerinden iki hafta geçmesine rağmen futbol federasyonunun sözleşme fotokopisi konusundaki taleplerini yanıtsız bırakmasının ardından bu milli takımlar sözleşmesini teknik direktörü Fatih Terim'den istediği ortaya çıktı.
Aysal'ın "Hocam federasyonla yaptığınız sözleşmeyi KAP'a bildirmemiz gerekiyor. Bu nedenle federasyondan istedik. Yanıt vermediler. Sizden alabilir miyiz" talebine karşılık Terim'in, "Sözleşme henüz yok. Federasyonla bir konuşun. Henüz yapmadık ama yapacağız" cevabı verdiği öğrenildi.
Diğer taraftan Futbol Federasyonu yetkilileri de TFF ile Terim arasında atılan imzanın yapılan anlaşmanın G.Saray yatırımcısını ilgilendirmediği gerekçesiyle sarı-kırmızılıların yazılı talebine cevap vermeyeceklerini belirttiler. TFF yetkilileri, "G.Saray KAP'a kendi yaptığı anlaşmaları bildirmek zorundadır" cevabını verdiler. (Sporx)

Fatih Terim milli takım sözleşmesindeki gerçek ortaya çıktı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...