Arnavutluk'ta yeni hükümet güvenoyu aldı

/ Kaynak: AA
Arnavutluk'ta yeni hükümet güvenoyu aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arnavutluk'ta, 23 Haziran'da yapılan seçimlerde başarılı olan "Avrupalı Arnavutluk İttifakı" adlı sol koalisyonun yeni hükümeti meclisten güvenoyu aldı.

Mecliste dün sabah saatlerinde başlayan ve bugün de devam eden oturumda, Sosyalist Parti Genel Başkanı Edi Rama'nın başbakanlığındaki hükümetin programı tartışıldı. Parlamentodaki sağ partilere mensup milletvekileri, hükümetin programında gerçekleşmeyecek vaatlerin yer aldığını iddia etti. Yapılan oylamada, 82 milletvekili "kabul", 55 milletvekili "ret" oyu kullanırken, 3 milletvekili oylamaya katılmadı. Meclisten güvenoyu alan hükümet, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin önünde yemin etti. Yemin töreni basına kapalı yapıldı. Cumhurbaşkanlığındaki törenden sonra Başbakanlık binasında kısa konuşma yapan Edi Rama, "Bu hükümet, tüm Arnavutların hükümetidir. Bize oy veren tüm Arnavutlara minnettarız. Hepimiz birlikte Avrupa Birliği'ne doğru yürüyelim. Daha kaybedecek zamanımız yok. Bu hükümet, vatandaşlar için çalışacak. Hükümetin sözü iş, muhalefetin işi ise sözler'' dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...