Fatih Terim ilkleri sever

Fatih Terim ilkleri sever

SPOR Haberleri

Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti'nin Türk takımlarına karşı yenilgisi bulunmuyor.

Devler Ligi'nde Galatasaray maçıyla başlayacak olan Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti'nin Türk takımlarına karşı yenilgisi bulunmuyor.İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti 5 farklı takımda (Real Madrid ile 6 farklı takım) Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti. Carlo Ancelotti bu kupada 4 kez Türk takımları ile karşılaşırken bu maçlarda hiç yenilmedi. Carlo Ancelotti'nin görev yaptığı takımlar 3 kez kazanırken 1 maç berabere bitti. 1997-98 sezonunda Parma ile Galatasaray karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalan sahasında 2-0 kazanan Ancelotti, 2005-06 sezonunda Fenerbahçe karşısında İstanbul'da 4-0 sahasında 3-1 kazanmıştı.
TERİM İLE 4. DÜELLO!
Fatih Terim ile Carlo Ancelotti teknik direktörlük kariyerleri boyunca 3 kez karşılaştı. 2000-01 sezonunda Fatih Terim Fiorentina, Carlo Ancelotti ise Juventus'un başında iken oynanan lig maçı 3-3 berabere bitmişti.İki teknik adam 1997-98 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaşmış Parma'nın başında bulunan Ancelotti sahasında 2-0 kazanmış İstanbul'da 1-1 berabere kalmıştı. 2001-02 sezonunda AC Milan takımında sezona giren Fatih Terim 9 hafta görev yapmış ardından yerine Carlo Ancelotti takımı devralmıştı. Ancelotti aralıksız 2008-09 sezonu sonuna kadar AC Milan takımında kalmış ve 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmıştı.
Galatasaray'ın yardımcı antrenörlerinden Ümit Davala'da aynı sezon hem Fatih Terim hem de Carlo Ancelotti yönetiminde AC Milan forması giymişti. Ümit Davala, Carlo Ancelotti yönetiminde 7 maçta oynamıştı.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...