Bu Kartal tutulmaz, Beşik'TAŞ' gibi

Bu Kartal tutulmaz, Beşik'TAŞ' gibi

SPOR Haberleri

Bursa'da Almeida, Sivok ve Escude'nin golleriyle kolay kazanan Beşiktaş, 4'te 4 yaparak pazar günkü Galatasaray derbisine hazırım mesajı verdi.

Beşiktaş, tansiyonu en yüksek deplasman olarak değerlendirdiği Bursa'da ev sahibi takım taraftarlarının baskısına kulaklarını tıkayarak başladı mücadeleye. Olcay ve Almeida'nın üst üste yakaladığı fırsatlarla yeşil-beyazlı tribünleri şaşkınlığa uğratan Beşiktaş, 14. dakikada Olcay'ın ikramına altı pas üzerinde son noktayı koyan Almeida'nın golüyle 1-0 öne geçti. Topun kontrolünü kaybetmeyerek Bursaspor'a kendi sahasında deplasman havası yaşatan siyah-beyazlılar, 'altın kafa' lakabının hakkını veren Sivok'la 38. dakikada bir kez daha sevindi. Kornerden gelen topa ceza sahası içinde en iyi yükselen isim olan Çek futbolcu, takımlarından galibiyet bekleyen Bursaspor taraftarlarına bir şok daha yaşatarak skoru 2-0'a taşıdı ve takımını soyunma odasına kafası nbsp;
rahat götürdü. nbsp;
KARTAL TİMSAH'I AVLADI
Mücadelenin ikinci bölümüne ilk devrede hiçbir şey olmamış gibi baskılı başlayan Beşiktaş, geliştirdiği ataklarla Bursaspor kalecisi Frey'e stres dolu dakikalar yaşattı. Fernandes'in kenarlara servis ettiği toplarla tehlikeli olan siyah-beyazlılar, oyunu bir türlü daraltamayan Bursaspor karşısında yakaladığı geniş alanları iyi değerlendirerek rakibinin üzerine çullandı. Beşiktaş, kendi sahasından çıkmakta güçlük çeken Bursaspor karşısında 64. dakikada savunmacılarının dayanışmasıyla bir kez daha gol sevinci yaşadı. İkinci golün sahibi Sivok'un asistini golle sonuçlandıran Escude düzgün bir vuruşla skoru 3-0 yaptı. Oğuzhan ve Almeida'nın oyundan çıkmasının ardından temposunu düşüren Bilic'in talebeleri karşısında son 15 dakikada ancak rakip kaleye gidebilen Bursaspor, gardını toparlayamadı ve kendi evinde ağır bir mağlubiyet aldı. nbsp;
gt; Hüseyin EROĞUL

MAÇIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


BEŞİKTAŞ GİBİ

Kartal performansıyla parmak ısırtıyor. Bursa'yı da deviren siyah-beyazlılar 9 sezon aradan sonra 4'te 4 yaparak en iyi lig başlangıcına imza attı.

TRAVMAYI ÇABUK ATLATTI
Beşiktaş taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor. Slaven Bilic'le yeni bir sayfa açan siyah-beyazlılar Avrupa'dan men kararıyla üzülse de çabuk toparlandı ve ligde fırtına gibi esmeye devam ediyor. Dün Bursaspor'u çok üstün bir futboldan sonra farklı mağlup eden Kartal 9 sezon aradan sonra ilk defa 4 maçını da kazanarak en iyi lig başlangıcına imza attı. Beşiktaş daha önce Lucescu yönetiminde 2003-04 sezonuna 4 galibiyetle başlamıştı. İlk hafta Trabzon'u (2-0) mağlup eden, sırasıyla Erciyes (4-2) ve G.Antep'i (2-0) yenen siyah-beyazlılar Timsah'ı da evinde yıkarak ligin 2. haftasında ve 144 hafta sonra elde ettiği liderliği sürdürmeyi bildi. Beşiktaş önümüzdeki hafta G.Saray'ı yenerse lig tarihinde en iyi başlangıcını yinelemiş olacak.
KARTAL REKOR KIRDI
G.Saray'la birlikte mağlup olmayan iki takımından biri olan Kartal ortaya koyduğu futbolla da her türlü övgüyü hak ediyor. Dün Bursa önünde hem defans hem ofans uygulamalarda takım disiplinini bir an olsun kaybetmeyen siyah-beyazlı futbolcular uzatma dakikaları dahil rakibe baskı yapmaktan da geri kalmadı. Yayıncı kuruluş ölçümlerinde ilginç bir detay ortaya çıktı. Lig Tv'nin koşu ölçümlerinde Beşiktaş bu ölçümlerin yapılmaya başlandığı tarihten beri en çok koşan (116.7 km) takım rekorunu eline geçirdi. Rekor son Sivas maçında 115.6 km. ile F.Bahçe'ye aitti. Geçen sezon tarihinin en çok gol yediği (49) sezonu yaşayan Beşiktaş bu sezon 4 maçta kalesinde sadece 2 gol gördü.

Barış rüzgârları
Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki gerginlik, yerini barış rüzgârlarına bırakıyor. İlk olarak Beşiktaş tarafından dile getirilen barış sürecine, Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan'dan da olumlu cevap geldi. İki taraf da gereksiz husumetin sona erdirilmesi üzerine çalışma yapacak. Bu arada Yunus Emre Gençlik Merkezi'nde kurulan dev ekranda iki takım taraftarları maçı birlikte izledi.

İstifa sesleri!
Özellikle 3. golden sonra Bursasporlu taraftarlar alkışlarıyla sırtlarını sahaya dönerken, tüm stattan "yönetim istifa" sesleri yükseldi. Genel Direktör Ayhan Barışıcı'ya da protestolar yapılırken ardından "yönetim dışarı" tezahüratları seslendirildi.

İyi ki doğdun Sivok
Beşiktaş'ta Tomas Sivok'un dün doğum günüydü. 30 yaşına adım atan ve 1 gol 1 asistle adeta kendi kendisine hediye veren Çek futbolcu, "Benim için değil takımımız için çok önemli bir galibiyet bu. Geçen sene burada 3-0 mağlup olmuştuk. Bunun da rövanşını aldık" dedi. nbsp;

Karaman bombaladı
Sezon başında Bursaspor'da görevine son verilen Hikmet Karaman, dünkü yenilgi sonrası yeşil-beyazlı yönetimi eleştiren tweetler attı. Karaman mesajlarında, "Şimdi kimlerin görevine son verilmeli" ve "Taraftarı asla kandıramazsın" ifadelerini kullandı.

Agresif Motta
Beşiktaş'ın yeni transferi Ramon Motta dün ligde ilk defa on birde forma giydi. Başarılı futboluyla ön plana çıkan Motta agresifliğiyle de dikkat çekti. İlk yarıda Civelli'nin boğazına vuran ve yere yığan Brezilyalı oyuncu Yasin'e de sert girince sarı kart gördü.

Oğuzhan şoku
nbsp;Beşiktaş için dünün tek tatsız olayı Oğuzhan'ın sakatlığıydı. Topsuz alanda sakatlık geçiren genç futbolcunun sağ arka adalesinde yırtık olabileceği ve son durumunun bugünkü nbsp;MR'dan sonra netleşeceği öğrenildi. Oğuzhan'ın G.Saray derbisine yetişmesinin şüpheli olduğu belirtildi.

nbsp;Bu Kartal tutulmaz, Beşik'TAŞ' gibi


nbsp;Bu Kartal tutulmaz, Beşik'TAŞ' gibi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...