Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tatil bitti, ders zamanı, 1 milyonlur 'ordu' iş başı yapıyor

Tatil bitti, ders zamanı, 1 milyonlur 'ordu' iş başı yapıyor

EĞİTİM Haberleri

Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başlayacak.

Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başlayacak. 17 milyonluk 'ordu' için yeni eğitim-öğretim yılının ilk zili, Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılacağı törenle çalacak. Tören sonunda Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Platformu tarafından öğrenci servis kuralları temsili gösterilecek. Öğrenci ve velilere yönelik olarak emniyet kemeri simülatörü uygulaması yapılacak. Bu eğitim-öğretimin yılının birinci dönemi 24 Ocak 2014'te sona erecek. Yarıyıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ise 10 Şubat 2014 tarihinde başlayacak. Yeni eğitim yılı birçok yeniliği de beraberinde getirecek. Ortaöğretime geçişte yeni sistem, ortaöğretim kurumlarının mevzuatında yapılan düzenleme, kılık kıyafet uygulaması bunların başında geliyor. Özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırılırken, başarı puanı 45'ten 50 puana yükseltildi, iki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya ikinci dönem puanı en az 70 olan öğrencilerin başarılı sayılması kabul edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...