Güney Koreliler Fatih'i ezberliyor, kitabı rekor kırdı

Güney Koreliler Fatih'i ezberliyor, kitabı rekor kırdı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'un fethini anlatan 'Sultan ve İmparator' G.Kore'yi fethetti. Kitap, 9 ayda 31. baskıya ulaşarak benzeri görülmemiş bir başarı yakaladı.

Güney Kore Parlamentosu eski Başkanı Kim Hyong-o'nun Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini anlatan 'Sultan ve İmparator' adlı kitabı Güney Kore'de dokuz ay gibi rekor bir sürede 31. baskıya ulaştı. Fatih'in gemileri karadan yürüterek İstanbul'u fethettiğini öğrendikten sonra Türk tarihine ilgisinin başladığını belirten Hyong-o, "Kitabı yazmak için toplam 5 kere İstanbul'u ziyaret ettim. Bir Güney Koreli ve Asyalı olarak bu tarihsel büyük olayı, gerçeği somut yaklaşıp yazmaya karar verdim. Bunu böyle yaparak Kore ile Türkiye arasındaki ilişkilere katkıda bulunacağımı düşündüm." dedi.Hyong-o, kitabın Türkçe baskısının da 2014 Sonbahar'ında hazır olacağını söyledi. CİHAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...