Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gözler 'Gol Kralı'nda

/ Kaynak: AA
Gözler 'Gol Kralı'nda

SPOR Haberleri  / AA

İlk maçında yarın İspanya'nın Real Madrid takımı ile karşılaşacak Galatasaray'da gözler takımın golcü isimlerden olan Burak Yılmaz'da olacak.

Spor Toto Süper Lig'de son iki sezonun 'Gol Kralı' Burak Yılmaz, geçen sezon sarı-kırmızılı formayla 'Devler Ligi'nde attığı gollerle hem takımını sırtladı hem de Avrupa'nın en skorer oyuncuları arasında yer aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde daha önce Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor formaları altında eleme ve grup aşamasında oynadığı 14 karşılaşmada gol atamayan golcü futbolcu, sarı-kırmızılı ekipte geçen sezon oynadığı 9 maçta attığı gollerle yıldızlaştı.
nbsp;
-Dokuz maçta 8 gol


Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl forma giydiği 9 karşılaşmada 8 gol atma başarısı gösterdi.
'Devler Ligi'ndeki ilk golünü İstanbul'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan CFR Cluj maçında atan Burak Yılmaz, ardından CFR Cluj'u deplasmanda 3-1 yendikleri mücadelede üç gol birden kaydederek 'hat trick' yaptı. Türk Telekom Arena'da İngiltere'nin Manchester United ekibi karşısında 1-0 kazanılan maçın tek golünü atan milli futbolcu, Braga'yı da boş geçmedi. Burak, Galatasaray'ın Portekiz'de 2-1 kazandığı maçta takımının ilk golüne imza atan isim oldu. 'Cim Bom'un 2. turda Almanya'nın Schalke 04 ekibi ile yaptığı 2 karşılaşmada birer gol kaydeden Burak, böylece gol sayısını 8'e çıkardı.
Burak Yılmaz, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde karşılaştıkları rakiplerden sadece Real Madrid'e gol atamadı.


-Gol krallığında üçüncü sırada yer aldı


Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon kaydettiği 8 golle 'Gol Krallığı'nda üçüncü sırada yer aldı.
Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo 12 maçta rakip filelere gönderdiği 12 golle zirvede yer alırken, Borussia Dortmund'tan Robert Lewandowski 13 maçta 10 golle ikinci sırada bulundu. Burak Yılmaz'ın 9 maçta 8 golle üçüncü sırada yer aldığı yarışta, Barcelona'dan Lionel Messi 11 maçta 8 golle dördüncü, Bayern Münih'ten Thomas Müller ise 13 maçta 8 golle beşinci sırada yer aldı.


-14 golün 8'ini attı


Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, 18 milyon avrolük tahmini piyasa değeriyle Galatasaray'ın en pahalı futbolcusu konumunda bulunan Burak Yılmaz, takımının geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerin yarısından fazlasını kaydeden isim oldu. Sarı-kırmızılı takımın rakip ağlara gönderdiği 14 golün 8'inde Burak Yılmaz'ın imzası bulundu. Galatasaray'ın diğer gollerini ise Umut Bulut, Hamit Altıntop, Aydın Yılmaz, Didier Drogba, Wesley Sneijder ve Emmanuel Eboue kaydetti.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...