Fatih Terim tarihe geçti, 'Devler Ligi'nde 7. sezonu

/ Kaynak: AA
Fatih Terim tarihe geçti, 'Devler Ligi'nde 7. sezonu

SPOR Haberleri  / AA

Galatasaray'ın deneyimli teknik direktörü Fatih Terim, 'Devler Ligi'nde 7. sezonuna başlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Real Madrid'le karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, 'Devler Ligi'nde 7. sezonuna başlayacak.Geride kalan dönemde tamamı Galatasaray'ın başında olmak üzere 6 kez grup etabından itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi organizasyonunda görev yapan teknik direktör Terim, 40 maçta takımını yönetti.Sarı-kırmızılı ekiple ilki 1997-1998 sezonunda olmak üzere 'Devler Ligi' arenasına çıkan Terim, ilk 5 sezonunda takımını gruplardan bir üst tura çıkaramadı. Terim, geçen sezon ise Galatasaray'ı çeyrek finale çıkarak, en iyi derecesini elde etti.İlk kez 1997-1998 sezonunda 'Devler Ligi'ne adım atan Terim, Borussia Dortmund, Parma ve Sparta Prag ekiplerinin yer aldığı A Grubu'nda Galatasaray'ın 4 puanla son sırada yer almasına engel olamadı.UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1998-1999 sezonunda yeniden boy gösteren Terim'li ''Cim Bom'', Juventus, Rosenborg ve Athletic Bilbao ekipleriyle B Grubu'nda eşleşip, şanssız bir şekilde çeyrek finale yükselemedi.
Juventus, Galatasaray ve Rosenborg 8'er puanla grubu tamamlayıp, averajla sıralandılar. İlk sırayı Juventus alırken, Galatasaray ise aynı puanla ikinci sırada kaldı. Statüye göre grup liderleri ve en iyi 2 grup ikincisinin çeyrek finale yükseldiği organizasyonda sarı-kırmızılılar, 12 puanlı Real Madrid ve 10 puanlı Manchester United'ın ardından en iyi performans sergileyen üçüncü grup ikincisi olarak elenmekten kurtulamadı.
Fatih Terim'in UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarındaki üçüncü dönemi ise Türk futbol tarihinin kulüpler düzeyinde en önemli başarısının kazanıldığı 1999-2000 sezonunda oldu. İlk grup etabı H Grubu'nda Chelsea, Hertha Berlin ve Milan'la birlikte yer alan sarı-kırmızılılar, topladığı 7 puanla 3. olup bu kulvardan elendi ancak UEFA Kupası'nda yoluna devam etme şansı yakaladı. Ardından namağlup bir şekilde UEFA Kupası'nı müzesine götüren Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, tarihi bir başarıya imza attı.
Terim'le 2002-2003 sezonunda Barcelona, Lokomotiv Moskova ve Brugge'lü H Grubu'nu 4 puanla sonuncu bitiren Galatasaray, 2003-2004 sezonunda da Juventus, Real Sociedad ve Olympiakos'la birlikte mücadele ettiği D Grubu'nu 7 puanla 3. sırada tamamladı.
Galatasaray, Fatih Terim yönetimindeki en iyi UEFA Şampiyonlar Ligi performansını geçen sezon gerçekleştirdi. "Devler Ligi"nde 5 sezon sonra mücadele etme şansı yakalayarak H Grubu'nda Manchester United, Braga ve CFR Cluj takımlarıyla eşleşen sarı-kırmızılı takım, ilk üç maçında galibiyet alamamasına karşın son 3 maçını kazanarak bir üst tura çıkmayı bildi. İkinci turda Schalke 04'ü eleyen "Cim Bom", çeyrek finale çıkarak Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına adını yazdırdı. Çeyrek finalde Real Madrid'e boyun eğen sarı-kırmızılılar, yarı final biletini rakibine kaptırdı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...