Kerry yeniden İsrail'de

Kerry yeniden İsrail'de

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Cenevre'de Suriye planını dünyaya açıkladıktan hemen sonra rotasını İsrail'e çevirdi. Kerry İsrail'de Netanyahu ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Cenevre'de Suriye planını dünyaya açıkladıktan hemen sonra rotasını İsrail'e çevirdi. Kerry İsrail'de Netanyahu ile görüştü. İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre Kerry, sabah saatlerinde yaptığı görüşmede Suriye'deki kimyasal silahların denetimi ve imhasıyla ilgili olarak ABD ile Rusya arasında varılan anlaşma hakkında detaylı bilgi verdi. nbsp;ABD Dışişleri Bakanı'na ziyareti esnasında Filistin-İsrail arasında ABD'nin arabuluculuk yaptığı görüşmelerde Kerry'nin özel danışmanı olan Martin Indyk da eşlik etti. nbsp;Kerry, İsrailli muhataplarıyla devam eden barış müzakerelerini de ele aldı. nbsp;İsrail-Filistin arasındaki görüşmeler, Kerry'nin yoğun diplomasisi sonucu temmuz ayında yeniden başlamış, ancak ağustos sonunda Batı Şeria'daki bir kampa İsrail'in saldırısı sonucu yeniden askıya alınmıştı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...