Beşiktaş'ta Bilic farkı, eğer Galatasaray'ı yenerse...

/ Kaynak: AA
Beşiktaş'ta Bilic farkı, eğer Galatasaray'ı yenerse...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Bilic önderliğinde 4. haftayı lider kapatan Beşiktaş, Galatasaray derbisini kazanması durumunda tarihinin en iyi başlangıç rekorunu egale etmiş olacak.

Beşiktaş, Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile lige iyi başlangıç yapıp, birçok alanda başarılı bir grafik çizdi. Sezon başında takımın başına getirilen Slaven Bilic yönetiminde Beşiktaş, ligin ilk 4 haftasını kayıpsız atlatan tek takım oldu. Ligin ikinci haftasında Kayseri Erciyesspor'u 4-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, 144 maçtır hasret kaldıkları liderlik koltuğuna oturdu. En son şampiyon olduğu 2008-2009 sezonunda liderlik koltuğunda yer alan "Kara Kartallar", uzun süren liderlik hasretine Bilic döneminde son verdi.
SON 14 SEZONUN EN GOLCÜ BEŞİKTAŞ'I
Siyah-beyazlılar, Bilic yönetiminde gol yollarında da başarılı bir grafik çizip, son 14 sezonun en çok gol attığı dönemini yaşadı. En son 1999-2000 sezonunda ilk 4 hafta sonunda 11 gol kaydeden siyah-beyazlılar, bu sezon da aynı gol sayısına ulaştı.
SON 4 SEZONUN EN AZ GOLÜNÜ YEDİ
Beşiktaş, golcü kimliğinin yanı sıra savunmasında da başarılı bir grafik çizerek, son 4 yılın en az gol yediği döneme imza attı. Bilic öncesi geçen sezon kendi tarihinin en çok gol yediği sezonunu geçiren siyah-beyazlılar, bu sezon farklı bir performans ortaya koydu ve 4 maçta sadece 2 kez gol üzüntüsü yaşadı. Bu sezon ligin en az gol yiyen ekibi olan "Kara Kartallar", nbsp;2009-2010 sezonunun ilk 4 haftasını sadece 1 gol yiyerek tamamlamıştı.
EN İYİ BAŞLANGICI EGALE EDECEKLER Mİ?
Ligin ilk 4 haftasını galibiyetlerle kapayan Beşiktaş, Galatasaray ile hafta sonunda yapacağı derbi maçı kazanması durumunda tarihinin en iyi başlangıcını egale etmiş olacak. nbsp;Siyah-beyazlılar, en son 2003-2004 sezonunda ligin ilk 5 maçını da kazanmayı başarmıştı.
SEKİZ İSMİ GERİDE BIRAKTI
Bilic, son 10 yılda ilk 4 haftalar itibariyle siyah-beyazlı takımda çalışan 8 teknik adamı alınan puan bakımından geride bıraktı. Samet Aybaba (8 puan), Carlos Carvalhal (9 puan), Bernd Schuster (9 puan), Mustafa Denizli (6 puan), Ertuğrul Sağlam (2 kez 10 puan), Jean Tigana (9 puan), Rıza Çalımbay (8 puan) ve Vicente Del Bosque'yi geride bırakmayı başaran Bilic, Rumen teknik adam Mircea Lucescu (12 puan) ile aynı başarıyı yakaladı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...