Leverkusen zoru deneyecek

/ Kaynak: AA
Leverkusen zoru deneyecek

SPOR Haberleri  / AA

17 Eylül Salı akşamı deplasmanda Manchester United ile karşılaşacak Alman ekibi Bayer Leverkusen'in rakibine karşı Avrupa kupalarında galibiyeti bulunmuyor

A Grubu maçında yarın Old Trafford Stadı'nda karşılaşacak iki ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 4 maç yaptı. 2001-02 sezonunda Şampiyonlar Ligi yarı finalinde eşleşen Manchester United ve Bayer Leverkusen, İnglitere'de oynanan ilk mücadelede 2-2 berabere kaldı. Rövanş maçı da 1-1'lik eşitlikle sona erince Bayern Leverkusen deplasmanda atılan gol avantajıyla finalde Real Madrid'in rakibi oldu. nbsp;İki ekip, bir sonraki yıl bu kez Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruba düştüler. "Kırmızı Şeytanlar", F Grubu'nda oynanan ve Hollandalı Van Nistelrooy'un toplam 3 gol attığı maçların ilkini 2-0, ikincisini de 2-1 kazanmasını bildi. Alman takımlarıyla Avrupa kupalarında bugüne kadar 25 kez karşılaşan Manchester ekibi, 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. İngiliz ekipleriyle 17 kez mücadele eden Bayer Leverkusen ise 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 mağlubiyet elde etti. Manchester United, Alman takımlarına karşı sahasındaki son yenilgisini 2001 yılında Bayern Münih karşısında aldı. Alman temsilcisi, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında, 86. dakika Sergio'nun attığı golle Manchester United'ı deplasmanda 1-0 mağlup etti. Şampiyonlar Ligi'nde en son 2011-12 sezonunda mücadele eden Bayer Leverkusen, Chelsea ile aynı grupta yer aldı. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Alman ekibi, Eren Derdiyok'un gol attığı ikinci maçı 2-1 kazandı.


MOYES YENİ TAKIMIYLA AVRUPA ARENASINDA


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18. kez üst üste mücadele etme başarısını gösteren Manchester United'da, Alex Ferguson'un emekliliğinin ardından menajerlige getirilen David Moyes yeni takımıyla Avrupa kupalarında ilk kez boy gösterecek. 50 yaşındaki İskoç teknik adam, Manchester ekibiyle bu sezon ligde çıktığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. Moyes yönetimindeki Manchester ekibi, Chelsea ile berabere kalırken, Liverpool deplasmanından puansız döndü.


HYYPIA'NIN DEVLER LİGİ HEYECANI


Bayer Leverkusen'in Finli teknik direktörü Sami Hyypia, yarın akşam Manchester United karşısında kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak. Liverpool forması giydiği dönemde, 2005 yılında Şmapiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmayı başaran 39 yaşındaki Hyypia, aynı başarıyı teknik direktör olarak Alman temsilcisiyle tekrarlamak için mücadele edecek. 1999-2009 yılları arasında 318 kez Liverpool forması giyen Hyypia, "Ada" kariyerindeki ilk golünü 1999 yılında 3-2 kaybettikleri Manchester United maçında atmıştı. Savunmada görev yapan Hyypia, Liverpool'daki tek kırmızı kartını da yine Manchester United karşısında görmüştü.


11 YIL ÖNCE YİNE GIGGS


Manchester United'ın efsane futbolcularından Ryan Giggs, iki takım arasında 11 yıl önce oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarında da forma giymişti. 39 yaşındaki Galli futbolcu, Bayer Leverkusen ile oynanan iki maçta da 90 dakika sahada kalmıştı. İlk maçta forma giyen Phil Neville ise şu anda Manchester ekibinde antrenörlük yapıyor.


NANI CEZALI


Manchester United'da geçen yıl Real Madrid ile oynanan rövanş maçında hakem Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırılan Portekizli futbolcu Nani, yarınki maçta takımdaki yerini alamayacak. Manchester ekibinde, Phil Jones, Rafael da Silva ve Chris Smalling'in sakatlıkları devam ediyor.Transfer döneminin son gününde kadrosunu Everton'dan aldığı Fellaini ile güçlendiren Manchester United'ın gol yollarındaki en önemli silahları Hollandalı Robin van Persie ve Rooney olacak. Sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Rooney, cumartesi günü 2-0 kazandıkları Crystal Palace maçında takımının ikinci golünü kaydetmişti.


HAKEM SKOMINA


Manchester United-Bayer Leverkusen maçını Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina'nın yardımcılıklarını Matej Zunic ve Bojan Ui yapacak.Karşılaşmada Murat Ilgaz ise gözlemci olarak görev yapacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...