Cezaevinde yalnız kalamayan 43 mahkum salıverildi

/ Kaynak: AA
Cezaevinde yalnız kalamayan 43 mahkum salıverildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyen 43 sanığın infazının geri bırakıldığını bildirdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle cezaevinde hayatını yalnız idame ettiremeyen 43 sanığın infazının geri bırakıldığını bildirdi. nbsp;Ergin, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yazılı soru önergesini yanıtladı. nbsp;31 Ocak 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un "Hapis cezasının infazının hastalık nedeni ile ertelenmesi" kenar başlıklı 16. maddesine göre, "maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı" değerlendirilen mahkumun cezasının infazının, sanık iyileşinceye kadar geri bırakılabildiğini kaydetti. nbsp;Geri bırakma kararının, Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen ya da Adalet Bakanlığı'nca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adli Tıp Kurumu'nca onaylanan rapor üzerine infazın yapıldığı yerin Cumhuriyet başsavcılığınca verildiğini ifade eden Ergin, 21 Mayıs 2013 tarihi itibariyle, bu düzenlemeden yararlanmak için 460 tutuklu ve hükümlünün başvurduğunu bildirdi.
Bakan Ergin, Adli Tıp Kurumu raporları doğrultusunda 43 kişinin cezasının infazının geri bırakıldığını, 43 kişinin talebinin reddedildiğini belirterek, 113 kişi hakkında Adli Tıp Kurumu raporunun beklendiğini, 216 kişi hakkında ise tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca yerine getirilen işlemlerin devam ettiğini kaydetti.

Sadullah Ergin, Adli Tıp Kurumu işlemleri başlatılan 14 kişinin eceliyle vefat ettiğini, 7 kişinin tutuklu iken tahliye edildiğini, 8 kişinin talebinin tam teşekküllü hastanelerin tıbbi değerlendirmeleri doğrultusunda reddedildiğini, 3 kişinin koşullu ve 13 kişinin de denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle salıverildiğini belirtti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...