MHP'li Başkan'dan Kürtçe mesaj

/ Kaynak: İHA
MHP'li Başkan'dan Kürtçe mesaj

Politika Haberleri  / İHA

MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlattığı mesajda Türkçe ve Kürtçe ifadeleri bir arada kullandı.

MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlattığı mesajda Türkçe ve Kürtçe ifadeleri bir arada kullandı. İlçedeki İlan panolarına asılan bayram mesajlarında dikkat çeken husus ise, Kürtçe ifadelerin ardından gelen "Anladınız değil mi? Bu yüzden; tek millet, tek vatan, tek dil, tek bayrak, tek devlet" cümleleri oldu. nbsp;MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlattığı mesajda Türkçe ve Kürtçe ifadeleri bir arada kullandı. İlçedeki İlan panolarına asılan bayram mesajlarında dikkat çeken husus ise, Kürtçe "Ülke bitûnîyme bozulmaması ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be" ifadelerin ardından gelen "Anladınız değil mi? Bu yüzden; tek millet, tek vatan, tek dil, tek bayrak, tek devlet" cümleleriydi.
nbsp;"DİLİMİZİN ÖNEMİNİ VURGULAMAK İÇİN YAPTIK"
Yayınlanan mesajın daha önce Ramazan Bayramında yayınlanan mesajla anlam bakımından hiç bir farkı olmadığını belirten Başkan Saatcı; "Şu an ki astığımız billboardlardaki bayram ilanımızda yeni demokrasi paketine bir atıfta bulunduk. Biraz insanlarımız düşünsün istedik. Çünkü bizim ortak değerlerimiz var. Anadolu coğrafyasında bizi bir arada tutan en önemli faktörlerden bir tanesi de, duru Türkçemiz. Anamızın ak sütü gibi olan dilimiz. Bu anlamda dilimizin önemini vurgulamak için bunu yaptık. Şunu da itiraf edeyim, Türkçe mesajımızın, Kürtçe anlamını birçok Kürt kardeşimize sorduk. Bize, Malatya'daki ayrı, Ağrı'daki ayrı, Diyarbakır'daki arkadaşlarımız ayrı ifadeler gönderdi. Ana bir Kürtçeden bahsetmek mümkün değil. Lehçe ve kelime anlamlarında fark var. Türkçe Anadolu coğrafyasının ortak dilidir. Biz bunu vurgulamak istedik" dedi.

"ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ KÖŞE TAŞLARINDAN BİRİ DİL"
Tarihten örnekler vererek açıklamasını sürdüren Başkan Saatcı, "Zaten Mustafa Kemal Atatürk, bu Anadolu coğrafyasını vatan yaptıktan sonra, 'Bu vatanı kuran insanlara Türk denir' demiş. 1789 yılında Fransız ihtilali milliyetçilik duygularını galeyana getirip, koskoca Osmanlı İmparatorluğu'nu küçücük bir Anadolu coğrafyasına sıkıştırdıktan sonra bu duyguların törpülenmesine ilişkin, "Bizim ortak kimliğimiz Türk Kimliğidir" demiş. Böyle değerlendirmek lazım. Biz de bu bayram tebriğimizde, Allah var, tamamen ülke bütünlüğümüzün en önemli köşe taşlarından bir tanesinin dilimiz olduğunu vurgulamak için bunu yaptık. İnsanlarımız biraz düşünsün diye… Birbirimizi anlayamayacak noktaya geleceğiz! Yok, öyle bir şey! Hani demiş ya Karamanoğlu, Mehmet Beye, 'Bundan sonra çarşıda pazarda her yerde Türkçe kullanılacak' diye. İşte onlar bu zamanları o vakitte görmüşler. Biz şimdi bunu bozamayız" diye konuştu.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...