Türk bayrağı açma davasında beraat

/ Kaynak: DHA
Türk bayrağı açma davasında beraat

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Antalya'daki BDP mitingine tepki olarak Şehitler Parkı'na yürüyen gruptan gözaltına alınıp tutuksuz yargılanan 7 kişi beraat etti.

Antalya'da 17 Mart'taki BDP mitingine tepki olarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp Şehitler Parkı'na yürüyen 300 kişilik gruptan gözaltına alınıp tutuksuz yargılanan 7 kişi beraat etti. nbsp;Yürüyüş sırasında 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Bu bayrak bizim, bu vatan bizim, bu topraklar bizim, teröristlere çiğnetmeyiz', 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' şeklinde slogan atıp, Türk bayrakları açtıkları gerekçesiyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamalarından haklarında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istenen 7 sanık, 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıktı. nbsp;Sanıkların avukatları, suç unsurları oluşmadığını belirterek, sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Sanık avukatlarından Serap Ertuğrul, gözyaşları ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabı eşliğinde yaptığı savunmada, "Bu çocuklar ölünceye kadar aynı şeyleri söylemeye devam edeceklerdir" dedi. Sanık avukatlarından Alper Köleoğlu ise bu yasalar ve mantık ile günümüzde Atatürk hayatta olsaydı idamla bile yargılanabileceğini söyledi.
Sanıkların beraatine karar veren hakim, "Ancak toplantı ve gösteri yürüyüş kanuna aykırılık olduğunu düşünüyorum ve cumhuriyet savcılığına mahkeme tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiğimizi açıklıyorum" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...