'Ünal Aysal'ın işi çok zor, büyük risk aldı'

'Ünal Aysal'ın işi çok zor, büyük risk aldı'

SPOR Haberleri

Galatasaray'da Aysal'ın yoruldular gerekçesiyle, seçime giderek, yeni yönetim listesine dahil etmediği Refik Arkan, önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal'ın yoruldular gerekçesiyle, seçime giderek, yeni yönetim listesine dahil etmediği isimler arasında yer alan eski başkan yardımcısı Refik Arkan, önemli açıklamalar yaptı.
"USÜL VE ZAMAN YANLIŞTI"
Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını cevaplayan Refik Arkan, Terim'le yolların ayrılması kararının zaman ve üslup açısından doğru olmadığını dile getirerek, ''Fatih Terim'le yolların ayrılma kararını yanlış olarak değerlendirmek istemiyorum. nbsp;Hocayla çalışıp çalışmama konusu prensip olarak başkanların yetkisindedir. Ancak bunun bir zamanı vardır. Bana göre zaman ve usülde nbsp;yanlışlık oldu. Bu usulü tasvip etmek mümkün değil. Haksızlık – haklılık konusuna girmemek gerekir. Bazı işler merasime tabidir. Bunlardan kaçınılamaz. Terim'ye daha şık şekilde yollar ayrılabilirdi. Bu yapılmadı'' dedi.
"ÇOK BÜYÜK RİSK ALDI"
Eski başkan yardımcısı, ''Başkan, Terim'le bu dönemde yolları ayırarak çok büyük risk almış durumda. Çok büyük cesaret isteyen bir işi yaptı. Bundan sonra işinin kolay olduğunu sanmıyorum. Allah yardımcısı olsun başkanın. Tabii yönetimin ve Mancini'nin de…'' ifadelerini kullandı.
"MANCINI İYİ TERCİH AMA İŞİ ÇOK ZOR"
Arkan, ''Mancini'nin kalitesi ortada. Tartışılmaz. Bana göre iyi bir tercih yapıldı. Ama yabancı olması bir handikap. Milli takım maçlarındaki arayı iyi değerlendirirse hedefi yakalayabilir; ama zor olarak görüyorum. Hocanın işi kolay değil. Taraftar başarının unsurlarından en önemlisi. Taraftarı daima yakından takip etmek gerekir. nbsp;Taraftar reaksiyon göstermekte haklıdır. Onların görüşlerine karşı çıkmak doğru da değildir. Ama zaman içerisinde her şey taraftar bugünlerdeki reaksiyonundan uzaklaşacaktır. Reaksiyonlarını takımı etkilemeyecek şekilde dile getirmek gerekir'' dedi. nbsp;
"YÖNETİM HIZLA KONTROLÜ ELE ALMALI"
Refik Arkan, ''Olan oldu. Süratle bu şartlara adapte olmak gerekir. Ama yönetimde bu yeni şartlara sûratle adapte olmalı. Yönetim sorun oluşturmak değil. Mevcut sorunları çözmek üzerine kendini kurgulamalıdır. nbsp;Olabilecek sorunu çözme iradesi göstermeli. Her zaman Galatasaray Yönetimleri sorunları çözme başarısı gösterir. Burada gördüğümü tek mahsur yönetim kurulunda deneyimli arkadaşların olmamasıdır. Bunun eksikliği hissedilebilir. nbsp;
Başkan'ın kararlarını saygıyla karşılamak bizim Galatasaray'daki öğretimizdir. nbsp;Bu süreç içerisinde önemli olan Galatasaray'ın zarar görmemesidir. Nitekim bir seçim oldu. Dolayısıyla bu arkadaşlar bu görevi tamamlayacaklar. Burada önemli olan yönetimin bir an önce direksiyonda olmalı. Kontrolü kaybederse Galatasaray çok zarar görür'' şeklinde konuştu. nbsp;
"MERSİN İDMAN YURDU MAÇI SONRASI TERİM'LE DEVAM KARARI ALINDI; ŞAMPİYONLUK GELDİ"
Fatih Terim'in geçen sezon Mersin İdman Yurdu maçından sonra hakem tutumuna yönelik gösterdiği tepkinin ardından, aynı akşam Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısına da değinen Arkan, "Başka, Terim'le yolları ayırmayı düşünmüş olabilir. Bana böyle bir şey söylenmiş değil. O toplantıda bir şeyler konuşuldu. Değişik fikirler vardı. Ama sonuçta bir karar alındı. Sonrasında öyle yapsaydık böyle mi olsaydı tartışması yapılmaz. Bence o tarihte Fatih Terim'le devam kararı en doğru karardı. Neticesini de gördünüz. Galatasaray şampiyon oldu. Biz uyuşmazlıklar ilgili konuları hiç gündeme getirmedik. Şampiyonluk geldi. nbsp;Şampiyonluk öyle kolay gelmedi. Çok iyi takım yaparsınız; ama yeterli sonuç çıkmayabilir'' dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...