Aliağa gemi söküm tesislerine 3,5 milyon lira ceza

/ Kaynak: CHA
Aliağa gemi söküm tesislerine 3,5 milyon lira ceza

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa gemi söküm tesislerine yaptığı ani denetimde, 23 tesis ve işletmeye 3 milyon 565 bin TL ceza verdi.

ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nden 10 uzman personel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın talimatı ile İzmir'e gönderildi. Uzmanlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte Aliağa Gemi Söküm Bölgesi'nde çevre mevzuatı kapsamında ani denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, işletmelerin atık yönetim planları, tehlikeli maddeler ve tehlikeli atıklar zorunlu mali sorumluluk sigortalarının yanı sıra gemi söküm faaliyeti sırasında oluşan atıkların bertarafına ilişkin incelemeler yapıldı. Atık yönetim planları, tehlikeli maddeler ve tehlikeli atıklar zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan ve gemi söküm faaliyeti sırasında oluşan atıklarını mevzuata aykırı olarak bertaraf ettiği tespit edilen 23 tesis ve işletmeye toplam 3 milyon 565 bin TL tutarında idari para cezası uygulandı. nbsp;Bölgede faaliyette bulunan tesisler, çevre mevzuatı hükümlerine uygun olarak çalışması yönünde uyarıldı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...