Emniyet Genel Müdürlüğü sürücüleri uyardı

/ Kaynak: İHA
Emniyet Genel Müdürlüğü sürücüleri uyardı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı tatili süresince alınacak trafik tedbirleri ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, İçişleri Bakanlığı tarafından gelen genelge ile tedbirler alındığını belirterek, yola çıkacak sürücülerin uymaları gereken kurallar ile ilgili bazı hatırlatmalar yaptı. Ülke genelinde her 30 kilometreye bir ekip gelecek şekilde düzenleme yapıldığına dikkat çeken Avam, "Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde daha yoğun tedbirler alınmıştır. Trafik kazalarına yüzde 30 etkisi olan hız üzerinde denetim mekanizması yapmaktayız. Birkaç radar aracını peş peş koyarak caydırıcılığını daha fazla arttırmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Sürücülerden en büyük isteklerinin hızlı araç kullanmamaları olduğunu söyleyen Avam, "Sürücülere radar koyarak ceza yazmak gibi bir amacımız yok, burada kazaları azaltmak amacımız" dedi. Bayramlarda uzun yolculuğa çıkan sürücülerin yorgun, uykusuz olmalarının kazaların meydana gelmesini artıran bir faktör olduğunu ifade eden Avam, "Bizim tavsiyemiz vatandaşlarımıza yoruldukları yerde durup dinlenmeleri, uykusuz iseler rahat bir yerde dinlenmeleri. Biz bu konuda bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyoruz" şeklinde konuştu. nbsp;Kazalarda önemli bir kurtarıcı olan emniyet kemerinin önemine de vurgu yapan Avam, "Emniyet kemeri araç içerisinde olan gerek sürücü, gerekse yolcu olarak herkesin emniyet kemerini takması gerekiyor. Hayatımızı yüzde 50 oranında garanti etmiş oluyoruz. Emniyet kemeri üzerinde durduğumuz önemli bir konu hem sürücülere hem de yolculara dikkat etmeleri konusunda uyarıyoruz" diye konuştu. Motosikletli sürücülere de uyarıda bulunan Avam, yolda kaskları olmadan çıkmamaları konusunda uyardı. Şehirlerarası yolculuk yapanlara da tavsiyede bulunan Avam, "Tatile çıkacaklar son güne bırakmasın, trafiğin yoğun olduğu günlerde değil de daha sonra ya da daha sakin zamanlarda trafiğe çıkmaya gayret etsinler" ifadesini kullandı.
"TRAFİĞİ HAVADAN DENETLEYECEĞİZ"
Bakanlığın genelgesi doğrultusunda şehirlerde ve ilçelerde radar ve ekip sayısı ile denetimin arttırıldığına dikkat çeken Avam, "Ankara bağlantılı üç bölgemizde havadan bağlantılı denetimlerimiz olacak. Bunlar Ankara, Konya, Aksaray, yine Ankara-Bolu istikameti, Ankara-Eskişehir istikametinde denetimlerimiz olacaktır. Trafiği havadan denetleyeceğiz" dedi. nbsp;
Trafik ihlalleri sonrası cezanın 10 gün içinde tebliğ edilmediği takdirde iptal edildiği iddiaları ile ilgili soru üzerine Avam şunları söyledi: "Bizim iç yönetmelik olarak oluşturduğumuz mevzuatımızda göre yapılan biz kendi görevlerimizin tebligat işlemlerine başlaması için yapılan düzenlememiz var. Bu da 10 gün içinde trafik cezalarının tebligat işlemlerinin getirilmesi. Bazı mahkemelerimiz bunu esas olarak almışlar, fakat kanunumuzda cezanın yazıldığı yılı takip eden yılın son günü olarak belirtmiş. Bunu özellikle belirtmek istiyoruz. Tabi aksi yönde verilen mahkeme kararlarına karşı da kamu yararı bozma yoluna gideceğiz."
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...