Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Zenginler Kulübü'nden Türkiye daveti

'Zenginler Kulübü'nden Türkiye daveti

Ekonomi Haberleri

OECD'nin DAC'ın Başkanı Solheim, "Somali ve Myanmar'daki tecrübelerinizden yararlanabiliriz. Türkiye'nin katılımı ile daha güçlü oluruz" dedi

Resmi kalkınma yardımlarındaki artışı ile rekor kıran Türkiye, "Zenginler Kulübü" olarak bilinen OECD DAC üyeliğine davet edildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı ziyaret eden OECD DAC Başkanı Eric Solheim, Türkiye'yi DAC'a davet etti. Solheim, "Türkiye dünyanın her yerinde etkin güç. Afrika ve özellikle Somali'deki yardımlarınız dikkat çekiyor. Türkiye, OECD'nin üyesi ama DAC'a değil. Somali'ye gitmek istedim. Bana 'güvenli değil, gitmeyin' dediler. Ben de 'Türkiye Başbakanı Erdoğan, neredeyse bütün bakanlarını alarak Somali'yi ziyaret etti' cevabını verdim. Yaptıklarınız diğer DAC üyesi ülkelere örnek olabilir. Bilhassa Somali ve Myanmar'daki tecrübelerinizden yararlanabiliriz. Bu sebeple DAC'a üye olmanızı istiyoruz. DAC, Türkiye ile daha güçlü olur" dedi. Bozdağ ise Solheim'e teşekkür ederek şunları söyledi: "Teklifi değerlendireceğiz. Somali'deki yardımlarımız ile açlıktan ve susuzluktan ölen insan kalmamıştır. Türkiye, dünyanın dört bir yanındaki yardımlarını devam ettirecektir. Yaptığımız yardımlar insanların hayatlarına doğrudan dokunduğu için, Türkiye'ye sempati artmaktadır." Türkiye 2002'de 86 milyon dolar resmi kalkınma yardımında bulunurken, bu rakam 2011'de 1.3 milyar dolar, 2012'de ise 2.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. OECD ülkelerinin yardımları ise 2011'de yüzde 2, 2012'de yüzde 4 azaldı.
Dilek GEDİK
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...