Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tayland'da hayat durdur, 582 okulda eğitime ara verildi

/ Kaynak: CHA
Tayland'da hayat durdur, 582 okulda eğitime ara verildi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Muson yağışlarının etkili olduğu Tayland'da birçok şehrin sular altında kalmasıyla 582 okulda eğitime ara verildi.

Tayland Eğitim Komisyonu (OBEC), tarafından ülkenin kuzey ve orta kesimindeki bölgelerde 484 ilkokul, 98 orta ve lise olmak üzere toplam 582 okulun geçici olarak eğitime ara verdiğini duyurdu. nbsp;Okullardaki su seviyesinin 50 ile 80 santimetre arasında olduğu belirtildi. Eğitime bölgelerde sel sularının çekildikten sonra devam edeceği aktarıldı. nbsp;Sel sularının etkili olduğu şehirler ise Surin, Si Sa Ket, Chaiyaphum, Prachin Buri, Sara Buri, Nakhonsawan, Pichit, Lop Buri, Ubon Ratchathani, Pathum Thani, Ayutthaya, Chachoengsao, Pitsanulok, Phetchabun, Uthai Thani, Süphan Buri, Nakhon Ratchasima ve Sa Kaeo olarak açıklandı.
Tayland'da etkili olan sel felaketinde 34 kişi hayatını kaybetti. Tayland'da 2011 yılında yaşanan son 50 yılın en büyük sel felaketi 2,4 milyon kişiyi etkilerken, 300'den fazla kişi de ölmüştü. Sel sonucu 800 bin ev kullanılamaz hale gelmişti.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...