Bekir Bozdağ'dan Necdet Özel'le ilgili eleştirilere sert cevap

/ Kaynak: İHA
Bekir Bozdağ'dan Necdet Özel'le ilgili eleştirilere sert cevap

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bekir Bozdağ,Yargıtay'ın Balyoz davası kararını açıklarken Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Kosova'da cami ziyaretinde olduğu eleştirilerine cevap verdi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Balıkesir Tanıtım Günü etkinlikleri dolayısıyla düzenlenen tören öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Yargıtay'ın Balyoz davası kararını açıkladığı sırada Genelkurmay Başkanı Özel'in Kosova'da bir camiyi ziyaret ettiğine ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, eleştirileri art niyetli bulduğunu belirterek, "Genelkurmay Başkanımız Kosova'da resmi bir ziyarette bulunuyor. Orada Türk Birliği var, Türk Birliği'ni ziyaret ediyor. Ziyareti çerçevesinde görev kapsamında orada incelemelerde bulunuyor. Orada hem Kosova'daki insanlarla hem de orada soydaşlarımız var. Bu vesileyle ziyareti sırasında oradaki yetkililerle de görüşmeler yapıyor. Resmi temaslardır. Bunu farklı değerlendirmek, Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretleri çerçevesinde ecdat yadigarı Sinan Paşa Camii'ni ziyaretini eleştirmek, camiye gitmesini ve o ziyaret çerçevesinde orada bulunmasını ayıpmış ve suçmuş gibi göstermek çok büyük bir saygısızlıktır, çok büyük bir ayıptır. Esas utanılacak iş böylesi bir resmi ziyaret çerçevesinde yapılan çalışmayı, ecdat yadigarı bir camiye yapılan ziyareti 'ayıp ve suç' gibi göstermektir. Bunu yapanları kınıyorum" ifadelerini kullandı.


TAKSİM'DEKİ "FUHUŞA ZORLAMA" İDDİASI
Bir gazetecinin, 'Taksim Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilen kız çocuklarının fuhuşa zorlandığı' yönünde haberler var. Neler söyleyeceksiniz?' sorusuna ise Bozdağ, "Konuyla ilgili yasal işlemler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yapılıyor. Yaşananları kimse tasvip etmez. Bununla ilgili gereken neyse yapılacaktır. Böylesi bir hadiseye göz yumulması, izin verilmesi ve hoş görülmesi asla mümkün değildir. Oradaki, her yerdeki çocuklar milletimizin devletimize emanetidir. Onların her açıdan iyi yetiştirilmesi, korunması bizim vazifemizdir. Bu vazifede ihmali, kastı olan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmaz, gereği neyse yapılır" cevabını verdi.


ENGİN ALAN'IN DURUMU
Bozdağ, Yargıtay'ın cezasını onamasının ardından tutuklu Milletvekili Engin Alan'ın durumuna ilişkin MHP ile herhangi bir temasın olup olmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti: "Benim bildiğim kadarıyla şu anda herhangi bir temas yok. Anayasa 83. ve 84. hükümleri gayet açık. Herhangi bir mahkumiyet hükmü olduğu zaman bu mahkumiyet hükmünün kesinleşmesine müteakip, takip edilecek usul orada yazıyor, dolayısıyla iç tüzük de buna uygun düzenlemeleri içeriyor. O usul neyse onun gereği yapılır, burada meçhul ve bilinmeyen bir şey yok. Her şey anayasada ve iç tüzükte gayet açık. O usul neyse gereği eğer kesinleşme olursa çünkü tashihi karar aşaması var, o çerçevede anayasa ve iç tüzüğe uygun olan yapılır."


Bir soru üzerine Bozdağ, Türkiye'nin OECD Kalkınma Yardımları Komitesi üyeliği teklifi almasının iftihar duyulacak bir durum olduğunu belirterek, Komite Başkanı'nın yaptığı ziyaret sırasında Türkiye'ye üyeliği bizzat teklif ettiğini ifade etti. Bozdağ, "Komite Başkanı, Türkiye'nin üyeliğinin komiteye büyük güç katacağını dile getirmişti. Türkiye, bugüne kadar hep kapıları çalan bir ülkeydi. Bir yere üye olmak için epey kulis yapan, epey enerji sarfeden bir ülkeydi ama şimdi insani yardımlar, kalkınma yardımları konusunda üyeliği ile bir teşkilatın güç bulacağını o teşkilatın başkanı ifade ediyor. Artık üyeliğe davet edilen, üye olmasından memnuniyet duyulan bir ülke olarak görülüyor. Bundan biz de elbette iftihar ediyoruz" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...