Başbakan istedi, çalışmalar başladı

/ Kaynak: İHA
Başbakan istedi, çalışmalar başladı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'nın Kozan ilçesinde Hoşkadem Camii'nde kıldığı namaz sonrası camiyi gezen Başbakan Erdoğan, eksiklikler ile ilgili talimat verdi.

Kozan'a gelerek tarihi cami içerisinde eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlatan Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Giray, "Kozan'ımızın çok önemli ve değerli eserlerinden biri olan 1448 yılında yapılan tarihi Hoşkadem Camii'ndeyiz. 2006 yılında genel müdürlüğümüz tarafından onarılmış tamamen dokusuna uygun olmayan eklentiler arındırılmış. Geçtiğimiz günlerde sayın başbakanımızın bu eserlere ziyareti oldu. Ziyaretleri esnasında bir takım hususları kendileri tespit etmişler. Onları da dikkate alarak şu anda camide incelemelerimiz yapıyoruz. Sayın başbakanımızın gördüğü tespitlere yönelik olarak çalışmalarımızı başlattık, en kısa zamanda bunları neticelendireceğiz. Kürsü ile ilgili müezzin mahvili, caminin kapısı ve dışarıdaki elektrik kabloları ile ilgili tespitleri biz de yaptık bunları en kısa zamanda gidereceğiz" dedi.

Adana Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu ise "Sayın başbakanımızın talimatları doğrultusunda Hoşkadem Camimizde gereken çalışmayı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kozan Kaymakamı Avni Oral'da "Tarihi ve kültürel varlıklarımızın korunması ve eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda buradaki çalışmalarımızı başlattık. En kısa sürede tamamlamayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...