BDP'li Hasip Kaplan ile Şırnak Valisi ile tartıştı

/ Kaynak: CHA
BDP'li Hasip Kaplan ile Şırnak Valisi ile tartıştı

Politika Haberleri  / CHA

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Anadolu Jet'in Ankara-Şırnak seferlerin başlaması için tören düzenlendi.

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Anadolu Jet'in Ankara-Şırnak seferlerin başlaması için tören düzenlendi. Törende Şırnak BDP Milletvekili Hasip Kaplan ile Şırnak Valisi Hasan İpek ile tartıştı. nbsp;Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Anadolu Jet'in Ankara-Şırnak seferleri başladı. Seferlerin başlaması ile ilgili Şerafettin Elçi Havalimanı'nda bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, konuşmasının bitiminde yerine geçti. Bu sırada bir kişi validen karayollarındaki sorunların bitirilmesini istedi. Vali İpek de, bunun üzerine 'karayollarını yaparken kamyonları da yapmamamız lazım' dedikten sonra BDP Milletvekili Hasip Kaplan araya girdi. Hasip Kaplan, "Bu ilde 6 belediye başkanı milletin iradesiyle seçilmişse 5 sene cezaevinde tutulmasın. Tutulursa düşüncelerinden dolayı bu milletin iradesi sandıkta tezahür ediyor. Benim 2 milletvekilim 5 yıldır tutuklu. Benim 6 belediye başkanım tutuklu. Ramazan Uysal Allah aşkına terörist midir cezaevindedir. Faysal Sarıyıldız öyle midir? Allah aşkına yapmayın. Birazda bu vatandaşın çektiklerini görün. Bizi isyan ettirmeyin. Hanım kalkar mısın? Ben buraya nutuk dinlemeye gelmedim. Ben burada nezaketen bulundum. Nezaketen kısa konuştum. Ben siyasetçiyim, seçilmişim. Bana atanmışlar burada bana nutuk atamaz. Demokrasi de atanmışlar nutuk atmaz. Seçilmişler mecliste iktidarı muhalefetiyle bunu yapar. Kusura bakmayın."
Vali sonra Kaplan'a 'sayın vekilim siz kendi mantığınızla algılıyorsunuz' dedikten sonra Hasip Kaplan şunları söyledi: "Beyefendi sen Valisin. İki tane milletvekilin var. Bir iktidar, bir de muhalefet var. Bize bırakın bu işi." dedi.
Kaplan ardından salonu terk ederken, arkada bulunan Şırnak Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı da ayağa kalkarak Hasip Kaplan'a yönelik 'Biz buraya sizin bağırmalarını dinlemeye gelmedik' diye seslendi. nbsp;

Daha sonra Hasip Kaplan eşi ile beraber tören alanını terk etti.
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...